Debrecenben Szentest választották

Szentes Lázár lett a Debreceni VSC labdarúgócsapatának új vezetőedzője, akivel kettő plusz egy éves szerződést kötöttek. A döntés meglepő, hiszen a bajnokság végeztével még arról szóltak a hírek, hogy a fél éve szerződtetett Dajka László marad a Lokinál. A debreceni szurkolók közül nagyon sokan az egykori mestert, Garamvölgyi Lajost látták volna szívesen a kispadon.

Dombrovszky Ádám
2002. 06. 11. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn este három jelöltet hallgattak meg a DVSC Futballszervező Rt. vezetői, s a jól értesültek ekkor még a Garamvölgyi Lajos, Herczeg András duót várták befutónak. A játékos-pályafutását a portugál élvonalban befejező Szentes Lázár nevét a debreceni vezetőknek sikerült titokban tartani.
– Ha sikerülnek az igazolások, a megerősített játékosállománnyal az első hat között a helyünk – nyilatkozta az újdonsült vezetőedző.
Az új csapatban már számíthatnak a Debrecenbe visszatért kedvencre, Sándor Tamásra, s szó van arról is, hogy nemcsak Dombi Tibor, de az Izraelből hazatérő Horváth Ferenc is a Loki játékosa lesz.
Szentes Lázár idén januárban kötött féléves szerződést a Haladás együttesével, amelyet további egy évre meghosszabbítottak volna, ha sikeresnek ítélik a munkáját. De nem ítélték annak, s éppen a DVSC volt az egyik rivális, amelyik maga mögé utasította a Haladást. Az eset pikantériája, hogy miközben a Loki bent maradt, Debrecenben kudarcként élték meg a szurkolók, hogy az első hatba várt kedvenceik három fordulóval a befejezés előtt még az alsóházban is a veszélyes zónában küzdöttek, s csak az utolsó fordulóban elért Győr elleni diadallal (4-0) tornázták fel magukat a nyolcadik helyre. A DVSC szakvezetői elégedetlenek voltak Dajka László munkájával, nem hosszabbították meg a szerződését, s a nézőtéren is mind többször követelték a szurkolók Garamvölgyi Lajost a kispadra. A tegnapi döntést követően egyes Loki-drukkerek körében nagy volt az elégedetlenség.
– A szurkolók mindig is mellettem álltak – mondta Garamvölgyi Lajos. – Sőt, már szakemberek is gratuláltak, mert azt gondolták, nem születhet más döntés. Bevallom, én is arra számítottam, hogy engem választanak. Huszonhárom évet éltem Debrecenben, de a történtek után tudomásul kell vennem, hogy itt nincs rám szükség.
*
A Siófok labdarúgócsapata a korábbi gólkirályt, Tiber Krisztiánt akarja leigazolni; a klub vezetői hárommillió forintot ajánlottak érte. A debreceni vezetők komolytalannak nevezték a siófokiak ajánlatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.