időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Debrecenben Szentest választották

Dombrovszky Ádám
2002.06.11. 23:00

Szentes Lázár lett a Debreceni VSC labdarúgócsapatának új vezetőedzője, akivel kettő plusz egy éves szerződést kötöttek. A döntés meglepő, hiszen a bajnokság végeztével még arról szóltak a hírek, hogy a fél éve szerződtetett Dajka László marad a Lokinál. A debreceni szurkolók közül nagyon sokan az egykori mestert, Garamvölgyi Lajost látták volna szívesen a kispadon.

Hétfőn este három jelöltet hallgattak meg a DVSC Futballszervező Rt. vezetői, s a jól értesültek ekkor még a Garamvölgyi Lajos, Herczeg András duót várták befutónak. A játékos-pályafutását a portugál élvonalban befejező Szentes Lázár nevét a debreceni vezetőknek sikerült titokban tartani.
– Ha sikerülnek az igazolások, a megerősített játékosállománnyal az első hat között a helyünk – nyilatkozta az újdonsült vezetőedző.
Az új csapatban már számíthatnak a Debrecenbe visszatért kedvencre, Sándor Tamásra, s szó van arról is, hogy nemcsak Dombi Tibor, de az Izraelből hazatérő Horváth Ferenc is a Loki játékosa lesz.
Szentes Lázár idén januárban kötött féléves szerződést a Haladás együttesével, amelyet további egy évre meghosszabbítottak volna, ha sikeresnek ítélik a munkáját. De nem ítélték annak, s éppen a DVSC volt az egyik rivális, amelyik maga mögé utasította a Haladást. Az eset pikantériája, hogy miközben a Loki bent maradt, Debrecenben kudarcként élték meg a szurkolók, hogy az első hatba várt kedvenceik három fordulóval a befejezés előtt még az alsóházban is a veszélyes zónában küzdöttek, s csak az utolsó fordulóban elért Győr elleni diadallal (4-0) tornázták fel magukat a nyolcadik helyre. A DVSC szakvezetői elégedetlenek voltak Dajka László munkájával, nem hosszabbították meg a szerződését, s a nézőtéren is mind többször követelték a szurkolók Garamvölgyi Lajost a kispadra. A tegnapi döntést követően egyes Loki-drukkerek körében nagy volt az elégedetlenség.
– A szurkolók mindig is mellettem álltak – mondta Garamvölgyi Lajos. – Sőt, már szakemberek is gratuláltak, mert azt gondolták, nem születhet más döntés. Bevallom, én is arra számítottam, hogy engem választanak. Huszonhárom évet éltem Debrecenben, de a történtek után tudomásul kell vennem, hogy itt nincs rám szükség.
*
A Siófok labdarúgócsapata a korábbi gólkirályt, Tiber Krisztiánt akarja leigazolni; a klub vezetői hárommillió forintot ajánlottak érte. A debreceni vezetők komolytalannak nevezték a siófokiak ajánlatát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.