időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

HÍRHÁLÓ

2002.06.14. 23:00

Földrengés. A Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengést mértek pénteken 50 kilométerre Tokiótól, mindössze 25 kilométerre a világbajnokság egyik elődöntőjének otthont adó Szaitamától. Sérülésről, anyagi kárról nem szólnak a jelentések, de a földmozgás elég erős volt ahhoz, hogy néhány speciálisan épített felhőkarcoló tetejét fél percig kilengesse. A tokiói pályaudvarra érkező, illetve onnan induló, nagy sebességű vonatokat leállították, s egy ideig a Haneda repülőtéren is szünetelt a le- és felszállás.
Klose telefonjai. Ismeretlen, spanyolul beszélő személy többször zaklatta Miroslaw Klosét, ezért a német csapatvezetés arra kérte a szálloda telefonközpontját, hogy ne kapcsolják a csatár szobáját. Valaki újságírónak kiadva magát hajnali egykor, majd még kétszer felcsöngette a futballistát. A feltételezések szerint egy paraguayi szurkoló szerette volna megzavarni a csatárt.
Lemerre egyelőre marad. A sajtó előzetes híreire rácáfolva a francia labdarúgó-szövetség pénteken nem menesztette Roger Lemerre szövetségi kapitányt. A gyenge vb-szereplés miatt az elnökség rendkívüli ülést hívott össze, de elmaradt a mester felmentése. A testület július 6-án újra tanácskozik, addig biztosan Lemerre marad a szakvezető.
Vigasztal az elnök. Abel Pacheco de la Espriella, Costa Rica elnöke szerint a válogatott emelt fővel búcsúzhat a világbajnokságtól, mert az a legfontosabb, hogy megmutatták a világnak, tudnak küzdeni. Az elnök szerint Costa Rica vb-szereplése egy kis ország nagy győzelme.
Chilavert nem fél. A paraguayi válogatott kapusa kijelentette, hogy a csapat nem fél a németektől, s esélyes a továbbjutásra a szombati nyolcaddöntőben. „Tiszteljük őket, de nem tartunk tőlük. Mi, paraguayiak nem ijedünk meg senkitől sem. Remek a hangulat az öltözőben, egyre jobban játszunk, nem lenne meglepetés, ha legyőznénk Németországot. Nem is gyakoroljuk a tizenegyeseket, mert már a kilencven perc során nyerünk” – nyilatkozta Chilavert.
Német tervek. A 2006-os vb szervezői azt szeretnék, hogy a házigazda német válogatott játssza a nyitó mérkőzést. Erre utoljára 1970-ben, Mexikóban került sor, azóta mindig a címvédő lépett pályára az első találkozón. „Már tárgyalunk a FIFA-val, de van még elég időnk” – mondta Wolfgang Niersbach, a németországi vb szervezőbizottságának alelnöke. A 2006-os világbajnokság menetrendjét 2004 májusában készítik el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.