időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

Ferjancsik Domonkos győztes csatája

2003.02.03. 00:00

Csillaghullás volt a Gerevich– Kovács–Kárpáti férfi kard egyéni Világkupa-versenyen a budapesti Nemzeti Sportcsarnokban. A 64-es tábla első fordulója után csomagolhatott az olimpiai bajnok román Covaliu, a 32 között a 18 éves Lontay Balázs kellemes meglepetésre 15:14-re legyőzte az 1999-ben világbajnok Damien Touyát. A legjobb 16 között pedig az olimpiai és világbajnok orosz Pozdnyakov búcsúzott, mert elvesztette csatáját spanyol Jorge Pina ellen.
A magyar csillagok viszont tündököltek. Ferjancsik Domonkos és Nemcsik Zsolt kitűnő formáját jelezte, hogy magabiztos győzelmekkel jutottak a nyolc közé. Az elődöntőben az olasz világbajnok, Tarantino – úgyanúgy, mint a tavalyi vb negyeddöntőjében – megállította Nemcsiket, aki így bronzérmes lett. Ferjancsik viszont elégtételt vett válogatott társa vereségéért a fináléban, ahol 15:9-re győzött Tarantino ellen. Sikerének értékét növeli, hogy úgy nyert Vk-viadalt, hogy minden ellenfelétől tíz tusnál kevesebbet kapott. Az ötéves vándordíj összetett pontversenyében Nemcsik 24 ponttal átvette a vezetést, Ferjancsik pedig elsőségével felzárkózott a második helyre (18). Kardozóink tehát felülmúlták Szabó Bence szövetségi kapitány elvárását, amely két döntős helyezés és egyetlen érem volt.
A világ legjobb kardozói tegnap Gödöllőn folytatták küzdelmüket, ahol a Világkupa csapatversenyét rendezték. A Ferjancsik, Lengyel, Nemcsik, Decsi összeállítású válogatott a nyolc között 45-41-re legyőzte a francia csapatot. Az elődöntőben viszont meglepetésre vereséget szenvedett a kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó ukrán csapattól, majd a bronzmérkőzésen 45-39-re kikapott Olaszországtól. A győzelmet az esélyes orosz válogatott szerezte meg, amely a fináléban 45-39-re nyert Ukrajna ellen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.