A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Hullámvasúton a bajnokcsapat

Nem mondható, hogy unalmasan telnek a napok a Herz-FTC női kézilabdacsapatánál, hiszen a bajnok nemrégiben meglepő vereséget szenvedett hazai pályán a Győrtől, ám mielőtt nagyobb lett volna a válság, az együttes a Bajnokok Ligájában, Lipcsében remek játékkal győzött. Kedden pedig bejelentették, hogy nem tartanak igényt Brigovácz Nikolett játékára. Németh András vezető maga sem tudja, meddig tart csapata hullámzó teljesítménye.

2003. 02. 13. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Brigovácz Nikolettel hoszszabb ideje elégedetlenek, meglepő, hogy éppen egy siker után jelentették be: a jövőben nem számítanak rá.
– Vállalom a felelősséget, messzemenően az én hibám, hogy egyáltalán szerződtettük őt. Bíztam benne, hogy a régi közegbe visszatérve meg tud újulni. Hosszú ideig türelmesek voltunk vele, mert a jobbátlövő posztján régóta gondjaink vannak, s reméltük, vele egyenesbe kerülünk. Most már be kell látnom, Brigovácz egyszerűen nem alkalmas az élsportra. Nem véletlen, hogy ez már a negyedik klub, ahol képtelen gyökeret ereszteni. Lipcsében még kapott egy utolsó lehetőséget, de nem élt vele.
– Ebben az idényben nem először került hullámvölgybe az együttes, hogy érzi, a lipcsei győzelemmel kikeveredtek a gödörből?
– Nem lehet előre tudni az ilyesmit, egy meccs kevés ahhoz, hogy komolyabb következtetéseket vonjunk le. Az azonban biztató, hogy ismét fegyelmezetten, harcosan játszott a csapat, ez egyébként minimumként várható el.
– Mi lehet az oka az együttes ingadozó teljesítményének?
– Egyértelműen a túlversenyezettség, amelyért részben szintén felelős vagyok. Nem sikerült megfelelően a nyári felkészülésünk, mert annak érdekében, hogy minél előbb beépüljenek az új játékosok, korán elkezdtük a versenyeztetést. Ez azonban nem hozta meg a várt eredményt, a játékosokból hiányzik a kellő frissesség. Amikor a meccsre elindulnak otthonról, már akkor nehézkesek.
– A csapat kicsit túlzottan is Farkas Ágnesre épül, amikor neki nem megy a játék, akkor annak többnyire vereség a következménye. Lehet ezen változtatni?
– Noha valóban kulcsszerepe van Farkasnak, úgy érzem, nem lehet ennyire sarkítani a kérdést. Pillanatnyilag három kulcsszereplőnk van, Farkas Ágnes mellett Siti Eszter és a kapus, Sugár Tímea. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, mindhármuknak az átlagosnál jobb teljesítményt kell nyújtaniuk.
– A bajnokságban jelentős hátrányba kerültek a Dunaferr-rel szemben, ám a Bajnokok Ligájában kedvező a helyzetük. Képes a csapat két fronton helytállni?
– Azt hiszem, a Dunaferr már csak önmaga ellenfele lehet itthon, egyszerűen csak nem kell hibáznia ahhoz, hogy aranyérmes legyen. A mi példánk egyértelműen bizonyítja, hogy két nehéz sorozatban nem lehet egyformán jól szerepelni, ahhoz nem elég erős a játékosállomány.
– A Nordstrand ellen már a továbbjutás a tét vasárnap a Bajnokok Ligájában, sőt a Viborg norvégiai veresége után megnyílt az út a csoportelsőség felé is. Elvárható ez a jelenlegi csapattól?
– Inkább azt mondom, hogy képes lehet rá az együttes, de ehhez persze a két hátralévő mérkőzést meg kell nyerni. Az sokat elárul, hogy úgy tűnik, a mi csoportunkban tíz pont kell a csoportelsőséghez, míg máshol hat is elég. Miután a norvégokat idegenben is legyőztük, itthon illene ismét nyerni. A héten nyugodtan készülhetünk, mert nincs bajnoki mérkőzésünk, így a munka mellett egy kis feltöltődésre is van idő. A Viborg más kategória, soha nem játszottunk könnyű mecscseket a dánokkal, de éppen az oslói botlásuk jelzi, hogy legyőzhetőek. De ehhez legalább olyan jól kell játszanunk, mint Lipcsében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.