időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Bérlet Európába

2003.04.15. 23:00

KOSÁRLABDA

Százezer euróért (24 millió forint) három évre bérletet válthat hat csapat a női Euroligára. A lehetőséget a nemzetközi szövetség (FIBA) a magyar klubok közül a Pécsi VSK-nak ajánlotta fel. A kiválasztottak a hazai bajnokságban elért helyezésüktől függetlenül 2006-ig résztvevői lehetnek a legrangosabb európai sorozatnak. A Pécs mellett a francia Valenciennes és Bourges, a cseh Brno, a szlovák Ruzomberok és az olasz Como lehet kivételezett, mint állandó résztvevője az Euroligának.
Rózsa Gábor, a PVSK szakosztályvezetője elmondta: az összeget június közepéig kell átutalni, a pénzhez nem nyúlnak, 2006-ban pedig a kamatokkal együtt visszaadják.
Rózsa Gábor szerint a befizetők ezzel garanciát vállalnak arra, hogy a következő években nem mennek tönkre, mint a szlovákiai Ruzomberok és a német Wuppertal. (Érdekes, hogy a kivételezettek egyike mégis éppen a Ruzomberok.) A pécsi szakosztályvezető úgy véli, a kezdeményezés biztosíték a magas színvonalra és a nézettségre, mert a szóban forgó együttesek népszerűek hazájukban, a PVSK pedig közöttük is az első, az Euroliga-mérkőzések látogatottsága Pécsett a legmagasabb.

– Befektetőket, támogatókat keresünk, hogy a százezer eurót befizethessük – tette hozzá Rózsa, aki tagja annak az ötfős munkacsoportnak, amely a liga jövőjét keresi.
Bodrogváry Iván, a szövetség főtitkára örül a lehetőségnek, hiszen így egy magyar csapat részvétele 2006-ig garantált az Euroligában. Nem titkolta viszont, hogy a felajánlást olyan nyugat-európai, főként francia és olasz klubok harcolták ki, amelyek így akarnak biztos helyet, bérletet vásárolni maguknak a nemzetközi porondon.

– Nem lenne túl jó, ha ez a tendencia folytatódna, és adott esetben egy hazájában bajnok csapat nem juthat be az Euroligába. FIBA-tanácstagként aggályomat egy levélben meg is fogalmaztam – mondta Bodrogváry Iván.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.