időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Egy lépéssel közelebb a bajnoki címhez

2004.04.28. 23:00

K É Z I L A B D A

Mindenki tisztában volt vele, hogy sorsdöntő, de legalábbis a bajnoki címet alapvetően befolyásoló rangadóra került sor tegnap Veszprémben, hiszen a trónkövetelő Szegednek csak akkor lehetett reális esélye az aranyérem megszerzésére, ha idegenben is képes legyőzni a címvédőt. Mivel a rájátszást a Veszprém kezdte kedvezőbb helyzetből, egy hazai sikerrel kézzelfogható közelségbe juthatott az újabb diadalhoz, hiszen az idény során már kiderült, a bakonyi együttest legfeljebb a Szeged képes legyőzni. Hazai pályán ugyan már kétszer is megtette ezt a Kovács Péter által irányított csapat, ám most idegenben is bizonyítani kellett volna. Az elmúlt esztendőben 22 év szünet után volt képes ilyen bravúrra a vendégcsapat, amely az ismétlésben bízott.
A mérkőzés elején meg is szerezték a szegediek a vezetést, de 2-1-nél először és utoljára örülhettek ennek. Fordított a Veszprém, s bár sokáig csupán egy-két gól volt a különbség, érezni lehetett, a rendkívüli iramot nem fogják sokáig bírni a vendégek. Több meghatározó játékosuk is gyenge teljesítményt nyújtott, míg az egyre jobban belelendülő Buday szenzációs labdáiból sorozatban lőtték a gólokat a veszprémiek. Fokozatosan elhúztak és a félidő végén már ötgólos előnnyel (17-12) mehettek pihenni. A fordulást követően egyre nagyobb lett a különbség, s a hazai szurkolók nagy örömére gólfesztivált rendezett a Veszprém. Lazarov, Pérez és Dzomba tetszés szerint lőtte a gólokat, miközben a kapuban Sterbik parádésan védett. Az utolsó negyedórában már csak az volt a kérdés, megússza-e a kiütést a Szeged, tízen belül tud-e maradni. Ennyit ugyan elért, ám a 36-27-es sikert követően a Veszprém nagyon közel került a 13. aranyérméhez.

A Ferencváros végig vezetve 29-26-os győzelmet aratott az EHF-kupa-döntős Győr otthonában, a női kézilabda NB I rangadóján.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.