időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Kórházlátogatás, reménykedés, készülődés

Amler Zoltán
2004.04.14. 23:00

K O S Á R L A B D A <br/> <br/>Kísért a múlt: a holnapi, pécsi Euroliga Final Four előtt éppúgy kórházi kezelésről vagyunk kénytelenek értekezni, mint a magyar bajnok három évvel ezelőtti, messzinai nagydöntős fellépése előtt. 2001-ben Újvári Eszter térdsérülése, illetve Károlyi Andrea szemproblémái okoztak fejtörést, míg most utóbbi játékos került ismét a labdafeldobás előtt középpontba: a kitűnő bedobót kedden meg kellett műteni. A beavatkozás jól sikerült, így meglehet, a 29 esztendős hölgy ott lesz társai között a Valenciennes ellen.

Kórházlátogatás, ezt is be kellett iktatni a programba. Rátgéber László tegnap ment el kulcsjátékosához, beszélt vele, beszélgetett az orvosokkal, ezek után pedig így fogalmazott: „Csütörtökön sokkal okosabbak leszünk. Kiengedik Andit, aki megpróbál majd velünk tréningezni. Reménykedünk, mást nemigen tehetünk.”
Károlyi Andrea edzésen sérült meg: egyik bordája egy ütközés következtében átszúrta a tüdejét. A jól sikerült műtét után rengeteg biztató levelet, sms-t kapott, mint mondta, ezek nyilvánvalóan jó hatással vannak mihamarabbi gyógyulására. Talán a Final Fouron is pályára léphet – ha rajta múlik, biztosan felhúzza a MiZo 15-ös mezét, hiszen pályafutása egyik csúcsa lehetne ez a fellépés. Persze, ha így is történik, a közel egyhetes kihagyás értelemszerűen meglátszik majd rajta…
Az erőre márpedig óriási szüksége lesz a Pécsnek. A franciák elleni elődöntős csata (csak a rend kedvéért: a másik ágon a lengyel Gdynia és a cseh Brno harcol a fináléért) óriási rohanást ígér, olyat, amely közben egy pillanatra sem lankadhat a figyelem. A Valenciennes küldöttsége, illetve a lengyel társulat tegnap este futott be a baranyai megyeszékhelyre, míg a csehek érkezését mára várják. A körülmények nem lesznek szokatlanok a vetélytársaknak, lévén a sorozat alapszakaszában valamennyien tiszteletüket tették a Lauber Dezső sportcsarnokban.
Nem mellesleg, a többiekhez hasonlóan ők is vereséggel távoztak…
A város napok óta a pénteki és vasárnapi esemény lázában ég. Eldőlt, hogy a sportcsarnokon kívül rekedtek (vannak néhányan, hiszen több mint tízezres jegyigénylés érkezett a klubhoz) egy közelben felállított nagy sörsátorban, valamint a Széchenyi téren óriáskivetítő előtt együtt szurkolhatnak a kedvencekért. A nagy felhajtás közepette a csapat gőzerővel készül, fúrnak, faragnak körülötte, de teszi a dolgát. Mától talán Károlyi Andreával a fedélzeten.Balogh Németországban játszhat. A német Bundesligában tér viszsza a pályára Balogh Judit, az előző idény után visszavonult extraklasszis kosaras – jelentette az MTI. „Bubu azzal keresett meg, hogy gyermekeivel egy idényre Németországba költözne, ahol elsajátíthatná a nyelvet. Jelenleg is edzésben van, és ha élcsapatot találunk neki, azt akár a bajnoki címig is vezethetné” – mondta Peter Scott menedzser a háromszoros Eb-bronzérmes terveiről, akinek Sopronban visszavonultatták a 7-es számú mezét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.