időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Tancsics László érmei és csúcsai a kijevi Eb-n

MTI
2004.04.20. 23:00

N E H É Z A T L É T I K A

Az athéni induló Krutzler, Varga, Gyurkovics, Kecskés, Diószegi (valamint a sérült Likerecz) nélkül szerepel a magyar súlyemelő-válogatott a kijevi Eb-n. Imrő Dezső szövetségi kapitány azoknak ad bizonyítási lehetőséget, akik kiharcolhatják az olimpiai csapatba kerülést. A szakvezető két érmet vár. Az Eb első magyar szereplője a 48 kg-os Ondos Adél volt, aki újoncként 150 kg-os teljesítménnyel összetettben a 11. helyen végzett. Az aranyérmes a bolgár Dragneva lett 180 kilóval. Az 56 kg-os Tancsics László 122,5 kg-os új magyar csúccsal bronzérmes lett szakításban. A lökésben 147,5-et teljesített, így az összetettben 270 kg-os új magyar csúccsal bronzérmes lett.

Csütörtöktől az ankarai Európa-bajnokságon szerepel a magyar szabadfogású birkózóválogatott. A kontinensviadalon már nem lehet olimpiai kvótát szerezni, így a török fővárosban a mezőny felmérésére lesz lehetősége Gulyás István szakágvezetőnek. A magyar csapat: Bánkuti Zsolt (60 kg), Szabó Gergő (66), Hatos Gábor (74), Rozbora Norbert (96), Farkas Zoltán (120).

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.