időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Távolodnak a kvótás remények

MTI
2004.04.02. 22:00

-ÖKÖLVÍVÁS-

Nem sikerült a kvótaszerzés a magyaroknak a varsói ökölvívó olimpiai selejtezőben. A pénteken ringbe lépett 51 kilós Oltványi Dávid és nagy meglepetésre a 75 kg-os Balzsay Károly is elbúcsúzott a küzdelmektől.
Ajtay Péter csapatvezető, aki mellesleg maga is bíró, felháborodottan mondta: Balzsay a pontozók áldozata lett, bár feladnia akkor sem kellett volna a mérkőzést.
Történt ugyanis, hogy a harmadik menet után a román Marian Simion már tíz ponttal vezetett, amikor Balzsay váratlanul feladta a küzdelmet, nem folytatta a mecscset. A hivatásosok közé készülő magyar öklözőnek már csak egyetlen lehetősége maradt a kvótaszerzésre: a göteborgi tornán döntőbe kell kerülnie. Oltványi hiába nyújtott kiválót, kikapott a franciák klasszisától, Thomastól. „A 29-9-es döntő fölény túlzottnak mondható, nem volt ekkora különbség a két ökölvívó között” – vélte Ajtay.
A másik kvalifikációs viadalon, Plovdivban Kurtucz Csaba egyetlen ponttal kapott ki a svéd Sallahtól a +91 kg-os súlycsoportban, így búcsúzott a küzdelmektől. A bulgáriai tornán Bedák Zsolt (54 kg) és Balog Vilmos (69) van még versenyben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.