időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Vörös és Radulovics elismerést kapott

MTI
2004.10.19. 18:57

D í j k i o s z t ó

Díjat vehetett át az öttusázó Vörös Zsuzsanna és a kézilabdázó Radulovics Bojána is a sportcsillagok ünnepségén a lausanne-i Olimpiai Múzeumban. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös, valamint a 2000-ben és tavaly a világ legjobb játékosának választott, olimpiai és vb-második Radulovics mellett további 52 európai híresség teljesítményét ismerték el, akik a legjobban képviselik a sport alapértékeit. A gálán díjat kapott a horvát színekben versenyző asztaliteniszező, Boros Tamara is.
Radulovics elmondta, hogy hasonló ünneplésben volt részük, mint az Oscar-díj-átadáson a filmcsillagoknak. Minden kitüntetett felment a színpadra, ahol átvette a közel félméteres, 2-3 kg-os szobrot, majd néhány mondatot szólhatott a vendégekhez.
A látványos gálán olyan világsztárok szerepeltek, mint Jelena Iszinbajeva orosz rúdugró, Christian Olsson svéd hármasugró, Birgit Fischer német kajakos, Jana Klocskova ukrán és Pieter van den Hoogenband holland úszó, Roger Federer svájci teniszező. Elismerést kapott két fogyatékos sportoló is, az izlandi Kristin Ros Hakonardottir és a brit Lee Pearson. Az ünnepségen jelen volt Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Juan Antonio Samaranch, a NOB tiszteletbeli elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.