Még nem kell temetni bennünket

A vb-ezüstérmes Szász Emese úgy gondolja, hogy egyéniben és csapatban sem reménytelen a helyzet.

2011. 10. 27. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egészen pontosan mikor derült ki, hogy gond van a bal könyökével? – kérdeztük Szász Emesét.
– A lehető legrosszabbkor, az olimpiai kvalifikációs sorozat legfontosabb versenyének számító világbajnokság előtt nagyjából két héttel már voltak fájdalmaim, és ezek egyre inkább erősödtek. Kiderült, hogy teniszkönyököm van, letapadt egy szalag, és ezért körülötte be is gyulladt a terület. A vb-n már így kellett vívnom, és sajnos az injekciók sem segítettek rajtam…

– A világbajnokság és a komolyabb kivizsgálások után az orvosok milyen megoldást találtak a bajra?
– A műtétet mindenképpen el akartam kerülni, hiszen az nagyon hosszú kihagyást jelentene. Jelenleg lökéshullám-terápiára járok a sportkórházba, és hetente négyszer gyógytornára. Emellett csak pihennem szabad. Mivel a válogatottból a többiek erre a hétre még szabadságot kaptak, egyelőre nem kerültem lemaradásba, s remélem, egy-két hét múlva én is bekapcsolódhatok az edzésmunkába. Egyébként a gyógytornán speciális gyakorlatokat állítottak össze számomra, még a kitörést is gyakorolhatom, a futás és az erősítés is a program része, vagyis teljesen most sem álltam le. Megesik, hogy a gyógytornán is izomlázam van…

– Az év végén az országos bajnokságon indul?
– Igen, remélem, hogy decemberben már versenyezhetek.

– A vb után visszaesett az olimpiai kvalifikációs rangsorban, és párbajtőrcsapatunk sem áll kvótát érő helyen. Hogyan látja az esélyeit a londoni kijutásra?
– Úgy gondolom, hogy egyéniben és csapatban sem reménytelen a helyzet, még semmiképpen sem kellene temetni bennünket. A jövő évi Világkupákon természetesen nagyon jól kell vívnunk, hogy kiharcoljuk a kvótát, de ha nem jönne össze, akkor egyéniben még a kvalifikációs zónaverseny is kínál esélyt az olimpiai részvételre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.