Elit csapat londoni éremesélyeseinkből

Mészáros Anett egyik legnagyobb éremesélyesünk a jövő évi olimpián, jelenleg azonban fogalma sincs róla, mikor edzhet legközelebb.

2011. 11. 07. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mikor történt a baj? – kérdeztük Mészáros Anettet.
– Október közepén, az Abu-Dzabiban rendezett Grand Prix-versenyen, a második meccsemen. Megroppant a térdem, s most egy ideig biztosan nem léphetek szőnyegre. Jelenleg is kezelésekre járok Székesfehérvárra, a Sportkórházban pedig gyógytornász foglalkozik velem. Nem tudom, mennyi időbe telik a felépülésem, de én minden tőlem telhetőt megteszek, teljesen betartom az orvosok utasítását.

– Nincs szerencséje, hiszen a térdével már korábban is volt gondja, a tavaly őszi, tokiói vb után pedig combsérülés miatt kellett több mint fél évet kihagynia…
– Sajnos így van, de ez a hosszúnak tűnő kihagyás sem okozott nagy problémát, hiszen idén is dobogós lettem a világbajnokságon, utána pedig a bakui GP-n ezüstérmet szereztem, és jól állok az olimpiai kvalifikációs rangsorban is. Korábban amúgy a jobb térdemmel volt gond, a változatosság végett most a ballal van… Nem vagyok vidám hangulatban, de azért érnek örömök is. Magyarország egyik nagyvállalata összeállít egy elit csapatot a londoni reménységeinkből, és Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Marosi Ádám, Jakabos Zsuzsanna és Boczkó Gábor mellett ennek én is tagja lettem, éppen ma volt az első összejövetelünk. Részleteket nagyon nem árulhatok el, jövő héten lesz sajtótájékoztató. Majd megyünk fotózásra, naptárat is készítenek rólunk, s mivel a cég segíti az olimpiai felkészülésünket, nagy köszönettel tartozunk neki.


– Említette az olimpiai kvalifikációs rangsort. Jelenleg az ötödik helyen áll, s mivel a nőknél súlycsoportonként az első tizennégy biztosan kijut Londonba, nem kell aggódnia. Viszont nem ártana, ha bent maradna a legjobb nyolcban.
– Valóban, hiszen a legjobb nyolcat kiemelik az olimpián, így könnyebb lesz a sorsolásuk. S nekem is az a célom, hogy megtartsam a pozíciómat. Ám vallom, hogy aki olimpiát akar nyerni, annak előbb vagy utóbb úgyis össze kell kerülnie a súlycsoport legjobbjaival. És én aranyéremért megyek Londonba. Így ha mondjuk már a döntőbe jutásért összekerülnék a vb-címvédő francia Decosse-szal, nem bánnám. Ha azt a meccset sikerülne megnyernem, tudnám, hogy már túl vagyok a nehezén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.