Immár férfi asztaliteniszezőink is a világelitben

Magdeburgban csütörtöktől vasárnapig immár harmadik alkalommal rendezik meg az asztaliteniszezők csapat Világkupa-viadalát.

2011. 11. 03. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapat Világkupákon eddig kizárólag női együttesünk révén volt magyar érdekeltség: a Lovas Petra, Póta Georgina, Tóth Krisztina összetételű gárdánk 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is rajthoz állhatott, köszönhetően a világbajnoki szereplésnek, mely alapját képezi a meghívásnak. A magyar női válogatott legnagyobb sikerét még 2007-ben éppen az idei helyszínen, azaz Magdeburgban érte el, akkor remek teljesítménnyel a legjobb négy közé jutott, legyőzve a házigazda Németországot és Japánt is. Téglás Péter gárdája négy évvel ezelőtt végül bronzéremmel utazhatott haza a dél-koreaiakkal lejátszott elődöntőt követően.

Az idei eseményre változatlan összeállításban érkezett női csapatunk a 2010-es moszkvai csapat-világbajnokságon elért hetedik helyével szerzett indulási jogosultságot; az egy évvel ezelőtti világeseményen a mieink a második legjobb európai alakulatként végeztek a bronzérmes Németország mögött. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a versenyzők világranglistás helyezése alapján együttesünk a 8. kiemelési pozícióból várhatja a torna rajtját, és a lebonyolításból adódóan először pénteken 12 órakor áll asztalhoz azon a mérkőzésen, mely a negyeddöntőbe jutást lesz hivatott eldönteni. Tóth Krisztináék az interkontinentális csoport győztesét kapják majd ellenfélül, amely az ausztrál, nigériai, kanadai, venezuelai kvartettből kerül ki.

Az idei eseményen első alkalommal férfi versenyzőink is képviselhetik Magyarországot a világ elitjében. Köszönhető ez annak a bravúrnak, amit Harczi Zsolt csapata a moszkvai világbajnokságon könyvelt el. A 27 év után elért 8 közé kerüléssel Jakab Jánosék ugyancsak megváltották repülőjegyüket Magdeburgba. A csapatunkat alkotó mindhárom versenyző – Jakab János, Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám – részese volt a 2010-es moszkvai sikernek.

Férfi csapatunk ugyancsak nyolcadik a kiemelési rangsorban, és rájátszást követően harcolhatja ki a nyolc közé jutást, szintén péntek 12 órai kezdettel. Az Interkontinentális csoportban az igencsak jó játékerőt képviselő Egyiptom, Brazília, Ausztrália és Kanada válogatottja küzd majd azért, hogy megmérkőzhessen a mieinkkel a nyolcaddöntőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.