Tetoválás is jár a londoni kvótához

Három arany- és egy ezüstéremmel zárta múlt hét végén Böczögő Dorina a tornászok szombathelyi Grand Prix-viadalát.

2011. 11. 04. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Torna Szövetség főtitkára, Altorjai Sándor érdeklődésünkre elmondta, jó esély van arra, hogy a lólengésben immár kétszeres világbajnok Berki Krisztián mellett még két magyar tornász megszerezze a kvótát: „Nagyon kevésen múlt, hogy most nem négy londoni helyről álmodozunk. A vb-n a lólengés döntőjében Hidvégi Vid negyedik lett, de ha érmes, akkor már ő is kint van az olimpián. Januárban a tesztversenyen a legjobb tizenhat nemzet tornászaival nem kell számolnunk, ők a csapatverseny eredményei alapján juthatnak kvótákhoz. S ha őket kivesszük a mezőnyből, még marad 30-33 hely az olimpiára, s nemzetenként már csak egy-egy versenyző érhet révbe. Ez alapján a férfiaknál és a nőknél is kötelező élnünk a lehetőséggel, és akkor három versenyzővel vehetünk részt az ötkarikás játékokon” – jelentette ki Altorjai Sándor.

– A szombathelyi GP-n megnyerte az egyéni összetettet, győzött ugrásban és gerendán, talajon pedig másodikként zárt. Mindez jót tett a lelkének a tokiói VB után? Vagy az ott történteket nem is tekinti nagyon tragikusnak?
– Az természetesen bánt, hogy leestem a gerendáról. Az olimpia előtti évben a világbajnokságon mindig hatalmas mezőny jön össze, és egy ilyen rontás nem fér bele, ha közel akarok lenni a legjobbakhoz. Márpedig nekem ez a célom. A többi szer egyébként jól sikerült, az ugrással különösen elégedett lehetek, a csapatunk pedig tartalékosan nem végezhetett volna előrébb a megszerzett huszadik helynél. A szombathelyi GP túlságosan közel volt a VB-hez, de azért mindenki megpróbálta a lehető legtöbbet kihozni magából, és örülök, hogy ilyen jól teljesítettem.

– Szünetet viszont most sem tarthat.
– Nem bizony, jövő hét végén jön a mesterfokú bajnokság, decemberben a Kanyó Éva-emlékverseny, és talán egy portugál versenyre is megyek, ám ez még nem biztos. A legfontosabb azonban az, hogy januárban az olimpia tesztversenyén megszerezzem a kvótát, és Peking után Londonban is ott lehessek az ötkarikás játékokon.

– Ehhez milyen eredményt kellene elérnie?
– Egészen pontosan nem ismerem a kvalifikációs rendszert, de az egyéni összetettben most nem nagyon hibázhatok, és meg kell előznöm az Amerikából honosított Austin Sheppardot. A vb-n csapattársak voltunk, most viszont ellenfelek leszünk, mert Magyarország már csak egy női kvótához juthat. Nagyon bízom benne, hogy ezt én szerzem meg, ennek rendelek alá mindent. A szilveszteri buliról is lemondok, még az év végi ünnepek alatt is edzeni fogok, úgy vagyok vele: valamit valamiért! Egyébként a torna tesztversenyével szinte egy időben rendezik meg a ritmikus gimnasztikázókét is, és Vass Dórival fogadalmat tettünk. Ha mindketten kiharcoljuk az olimpiai részvételt, akkor itthon együtt csináltatunk magunknak egy londonos tetoválást!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.