BL-elődöntőbe juthat a Budaörs

A női asztalitenisz Bajnokok Ligájában a Budaörsi SC pénteken este 19 órakor fogadja a cseh Breclavot, s nem is kell megnyernie a csapattalálkozót, elég két egyéni meccsen győznie ahhoz, hogy bejusson a BL-elődöntőbe.

2011. 12. 14. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már bizonyos, hogy a női asztalitenisz Bajnokok Ligája döntőjében lesz magyar játékos, a kérdés csak az, hány, és melyik együttesben. A német TTC Eastside Berlin – amelyet Póta Georgina és Lovas Petra is erősít – múlt pénteken 3:1-re verte az osztrák Froschberget, így a B csoport élén végzett. Az is eldőlt, hogy az A csoportban egy másik osztrák csapat, az SVS Strock lesz az első, az elődöntőbe jutást jelentő második helyért pedig a Budaörsi SC és a cseh Breclav fut versenyt. Az előny a magyar bajnoknál van, hiszen idegenben 3:1-re legyőzte vetélytársát, így a pénteki visszavágót nem is kell megnyernie, elég két egyéni meccsen győzni, és akkor révbe ér. S a döntőbe jutásért csoportmásodikként a berliniekkel találkozik.

Érdekesség, hogy Breclavban is akad magyar légiós, a korábbi válogatott, csapatban Eb-2. és Eb-3. Éllő Vivien, s a magyar–cseh párharc első felvonásán éppen ő szerezte a csehek egyetlen győzelmét, Molnár Kornéliát verve. Együttesünkben Pergel Szandra két, Recskó Emma egy meccset nyert, és a pénteki visszavágón is ez a trió lép asztalhoz, de bevetésre készen áll Szvitán Krisztina is.

A Budaörs azzal, hogy tavaly megnyerte a magyar bajnokságot, történelmet írt, hiszen az arany 1946 után került el Budapestről – ha nem is messzire. Ez megelőzően, hatvanöt esztendővel ezelőtt az ország másik részén a Miskolci Munkás Testedző Egylet hölgyeit koronázták meg. Budaörsön néhány éve indult be a komoly asztalitenisz-élet, és idén december 3-5. között a városi sportcsarnokban Somlyó Gergely szakosztályvezető ötletét megvalósítva három eseményt szerveztek egymásra: a hazai Top 12 bajnokságot, a csapat Strock elleni BL-meccsét és egy pingpong-fesztivált.

– Volt amatőr bajnokság és még éjszakai pingpong is, igyekeztünk népszerűsíteni a sportágat. Rengeteg érdeklődő látogatott ki hozzánk, és bízunk benne, hogy a péntek esti mérkőzésünkre is sokan jönnek szurkolni. A csehek ellen elég lenne két meccsen győznünk, de természetesen a csapattalálkozót is meg akarjuk nyerni – szögezi le Pergel Szandra, aki tagja volt az idei gdanski Európa-bajnokságon bronzérmes női csapatunknak is.

– Bár csak a szlovákok ellen kaptam szerepet, így is hatalmas élményt jelentett számomra az Eb. S az is nagyon nagy dolog lenne, ha most bejutnánk a BL-elődöntőbe. Ott a Berlin elleni meccsen már nem mi lennénk az esélyesek, de felszabadultan játszhatnánk, és úgy gondolom, bármi megtörténhetne. A BL-serleget viszont szerintem már most oda lehetne adni a Strock csapatának. Hétfőn velük játszottunk, sajnos a papírforma alapján másodszor is 3:0-ra kikaptunk, de a meccs utáni közös vacsorán az osztrák edzők mesélték, hogy a kínai válogatott Fan Jing tréningeken a férfiakat is veri, szettet is alig nyernek ellene. Még a portugál Monteiro sem nagyon bír vele, pedig ő számottevő játékos az európai férfi mezőnyben. Fan Jing amúgy 15. a világranglistán, szóval ő biztos hozza a két meccsét, s mellette a román Dodean és az osztrák–kínai Li Qiangbing is van olyan jó játékos, hogy valamelyikük biztos nyer egyet” – tette hozzá előretekintve Pergel Szandra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.