Kínai megasztárok a Syma asztalainál

A Magyar Asztalitenisz Szövetség január közepén második alkalommal rendezi meg a Hungarian Opent.

2011. 12. 22. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első Hungarian Opent tavaly októberben rendezték meg Budaörsön, s már ott is nagy mezőny jött össze, a jövő évi indulói lista azonban még rangosabb. Az előzetes nevezések alapján január 17-21. között a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban ötven ország 385 játékosa indul; s ami a leglényegesebb információ: a sportág egyeduralkodó nagyhatalmának számító Kína a legerősebb versenyzőivel képviselteti magát. Így a férfiaknál itt lesz a világranglista első három helyezettje: Ma Long (1.), Zhang Jike (2.), Wang Hao (3.), s mellettük Xu Xin (5.) és Ma Lin (7.) is. A nőknél pedig még nívósabb a mezőny a rangsor hat legjobbjával: az ugyancsak kínai Ding Ning (1.), Li Xiaoxia (2.), Guo Yan (3.), Liu Shiwen (4.) és Guo Yue (6.), valamint a szingapúri Feng Tianwei (5.) is Budapestre érkezik.

Kína és Szingapúr mellett erős csapattal jön a Koreai Köztársaság, Tajvan és Németország is. A versenyen Tóth Krisztina kivételével rajthoz állnak a legjobb hazai játékosok. A világranglista jelenleg 49. helyén álló hétszeres Európa-bajnoknőnk a Hungarian Open hétvégéjén a Bundesligában érdekelt, s amint azt Téglás Péter szövetségi kapitány érdeklődésünkre elmondta, csapata nem engedi el. S bár a magyar szakvezetés megpróbálta elérni, hogy a Kroppach tegye át más időpontra a bajnoki mérkőzését, ezt sem sikerült megoldani. A TTC Berlin Eastside ugyanakkor talált új időpontot a találkozójára, így az ott szereplő Póta Georgina (43.) és Lovas Petra (57.) hazajöhet. A magyar versenyzők közül még Madarász Dóra (99.) található az első százban a világranglistán.

A Hungarian Openen „csak” 35 ezer dollár az összdíjazás, a World Tour körverseny tizenöt állomásán és a sorozatot záró döntőben azonban együttesen 2,5 millió dollárt osztanak ki, ebből egymilliót az év végi fináléban! Ott a férfi és a női egyéni győztese 104 ezer dollárral gazdagodik, így Magyarországra is érdemes eljönni, megkezdeni a pontgyűjtést a döntőbe jutáshoz. A World Tour sorozatban a férfi és női egyéni mellett férfi párosban és női párosban, az U21-es, azaz a 21 éven aluli korosztály számára férfi és női egyéniben rendeznek versenyeket.

A Hungarian Openen január 17-én 18-án a selejtezőkre kerül sor, a főtáblán 19-én kezdődnek meg a csatározások, a döntőkre pedig 21-én kerül sor. A Syma Sport- és Rendezvényközpontban a felnőtt napijegy 700, a diák napijegy 350 forintba kerül, hetijegy 2800 forintért váltható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.