Mincza-Nébald Ildikó lelkesen tért vissza a pástra

Bár már letette a párbajtőrt a pekingi olimpia bronzérmese, az országos bajnokság közeledtével, akárcsak tavaly, idén is elővette.

2011. 12. 08. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hír már ismert, a vívók országos bajnokságán az MTK jövő hétfőn női párbajtőrben két csapatot indít, és két nagy visszatérő klasszist is csatasorba állít: önt és az ugyancsak kétszeres világbajnok Várkonyi Marinát. Ugyanabban az együttesben vívnak majd?
– Nem, én az A jelűbe kerültem Császár Zsófival, Varga Zsuzsival és Varga-Szabó Noémival, akik mindannyian aktív, fiatal vívók. Marina a másik együttesünkben lesz Soós Andival és Soós Mártival, ők hozzám hasonlóan már abbahagyták a vívást, de most visszatérnek, a negyedik lány, Lambert Regina viszont aktív vívó.

– Honnan jött az ötlet erre a visszatérési hullámra?
– Franciska lányomat, aki már hatéves, beírattam úszni a Honvédba, ott futottam össze Marinával és Andival, akik szintén régi MTK-s vívók. Elújságoltam nekik, hogy akárcsak tavaly, megint indulok az ob-n, újra beszállok segíteni a csapatnak. És addig beszélgettünk erről, hogy a lányok is kedvet kaptak.

– Mennyire készülnek keményen? Ha egyáltalán lehet ezt kérdezni.
– Jómagam hozzávetőleg másfél hónapja álltam újra edzésbe, ami persze nem ugyanazt a munkát jelenti, mint amit akkor végeztem, amikor még versenyeztem. Most csak heti egy-két alkalommal edzek, de nagyon élvezem, roppant lelkes vagyok!

– Mi lesz a célkitűzés?
– Egyelőre nem tudom, hány csapat indul, csak azt, hogy egyéniben nyolcvan körül lesz a pástra lépők száma. Ám ebből nem nagyon lehet következtetni. Tavaly ötödikek lettünk, ezúttal azonban nem számíthatunk Szidiropulosz Nikére. Ő görög állampolgár is, és a görög vívószövetség sajnos most nem járult hozzá, hogy részt vegyen a magyar bajnokságon. Amúgy tavalyról érdekesség még, hogy az utolsó asszómat éppen egy másik nagy visszatérővel, Szalay Gyöngyivel vívtam. S nem tartom kizártnak, hogy idén újra elindul a tanítványaival. Tavaly ő az egyénibe is beszállt, és jól is vívott.

– Ön nem vállalja be az egyénit is?
– Ilyen kevés edzéssel a hátam mögött bőven elég lesz a hétfői csapatverseny is. Az már túl sok lenne, ha előtte vasárnap az egyéniben is vívnom kellene, ráadásul itt tizenöt tusra. Az már komolyabb felkészülést igényelne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.