Hidvégi lólengésben és fejszámolásban is jó

„Amikor vége lett a versenynek és mindenki számolgatott, én különösebben nem görcsöltem.”

2012. 01. 11. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi vb-n Berki Krisztián a lólengésben elért világbajnoki címével – és két másik szeren megszerzett „átlagpontszámával” – már biztosította részvételét az ötkarikás játékokon, Hidvégi Vid viszont Tokióban a vb-4. helyével nem jutott ki Londonba. Azaz kijutott, de csak a tornászok kedden megkezdődött tesztversenyére. Ám itt meg is szerezte a kvótát az összetettben elért 20. helyével. A krónikához hozzátartozik, hogy a másik magyar induló, Rácz Attila a bemelegítés során kézközépcsonttörést szenvedett, így nem tudott elindulni. A kvalifikációs szabályok értelmében azonban eleve már csak egy kvóta begyűjtésére volt lehetőségünk.

– Nem voltam könnyű helyzetben, hogy a tesztversenyen kellett megszereznem a kvótát. A tavaly őszi, tokiói világbajnokságra négy hónapot készültem, már az is megterhelő volt, és ezt rögtön utána meg kellett toldanom még három hónap kemény munkával. Londonba így most tulajdonképpen egy rettenetesen hosszú versenyidőszak végén érkeztem, és ez volt a legnehezebb erőpróba. S ha ilyen helyzetbe kerül az ember, akkor bizony nem könnyű produkálni – kezdte beszámolóját Hidvégi Vid, akit kedden este az utolsó csoportban szólítottak.

– A verseny előtt csak annyira izgultam, amennyire ez normális, és utána is csupán az elején emelkedett kicsit a pulzusom, amikor láttam, hogy elég sok néző jött ki a csarnokba. A világbajnokság óta Rácz Attilával közösen készültünk, csak egymásra támaszkodhattunk, így a kéztörése engem is nagyon megviselt. Az első két szeren még éreztem ennek a hatását, de utána belejöttem a versenyzésbe. Amikor az utolsó szer következett, kicsit felpörögtem, hogy mindjárt vége, kiderül minden, de igyekeztem kordában tartani az agyam, ahogyan azt Szilárdi Katalin sportpszichológussal gyakoroltuk. Az edzőm, Laufer Béla mellett neki is nagy köszönettel tartozom, hogy sikerült megszereznem a kvótát. Amikor vége lett a versenynek és mindenki számolgatott, én különösebben nem görcsöltem. Nagyjából képben voltam az eredményekkel, és egy kis fejszámolás után tulajdonképpen biztosra vettük, hogy kijutottam az olimpiára. Nagyon boldog vagyok, hogy összejött! Természetesen örülök annak is, hogy itt a tesztversenyen lólengésben bejutottam a döntőbe, de őszintén szólva nagyon fáradt vagyok, most jön ki rajtam az év végi fáradtság. Ám azért csütörtökön este mégis szeretném valahogy hibátlanul megcsinálni a gyakorlatomat – mondta el Hidvégi Vid.

Szerdán este a nők összetett versenyében Böczögő Dorina és Gombás Laura indul, de a legjobb esetben is csak egyikük szerezhet kvótát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.