Fantasztikus Cseh-arany + Képek

Alig több, mint negyedórája volt Cseh Lászlónak, hogy a férfi 200 pillangó középdöntője után odaálljon a 200 vegyes rajtjához a debreceni úszó Eb-n, de ez sem akadályozta meg abban, hogy megszerezze az aranyérmet.

2012. 05. 23. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntőben 50 méternél Cseh László fordult elsőként, s bár 100-nál a brit Goddard átvette a vezetést, mellen Cseh visszavette, és gyorson is megőrizte az előnyét. A Kőbánya klasszisa a célba 1:56.66-os eredménnyel csapott be, textil dresszben még soha sem úszott ilyen időt. A végén bő egy másodpercet vert a brit riválisára. A döntőbe ugyancsak bejutott Verrasztó Dávid 2:01.70-nel a hatodik helyen zárt.

„A két évvel ezelőtti döntőben, ahol az osztrák Rogant előztem meg, nehezebb dolgom volt, de ezt a mostani aranyat sem adták könnyen… Világversenyen ilyen rövid időm még sose volt egy szám előtt, nem sokat pihenhettem a pillangó előtt… Ám azt sem akartam úgymond feladni, mert az megfutamodás lett volna a részemről. Bevallom, a középdöntő eredményei alapján nem hittem volna, hogy a brit srác lesz a legnagyobb ellenfelem, háton feljött, és nem akart elfáradni. De úgy voltam vele, hogy mellen tartani fogom, és ha a gyorsra én fordulók elsőként, akkor meglesz az arany” – nyilatkozta Cseh László.

Az Eb szerdai napján lett még egy érmünk (túl Kis Gergő ezüstjén és Gyurta Gergely bronzán is 1500 gyorson), férfi 200 gyorson Kozma Dominik a harmadik helyet szerezte meg. Ugyan a középdöntőből az első helyen került be a fináléba, tudtuk, hogy ez csalóka, és versenyzőnk is maximálisan elégedett volt a bronzérmével: „Sem helyezésben, sem időeredményben nem gondolkodtam, csak maga a verseny járt a fejemben. És igazából el is vitt a lendület, aminek az lett a következménye, hogy az utolsó huszonöt méteren már nem nagyon tudtam mozgatni a lábamat. De ez most nem számít, a lényeg, hogy dobogós vagyok” – mondta boldogan Kozma Dominik.

Bohus Richárdot se hagyjuk ki a krónikából, aki 50 háton 25.36-os országos csúcsot ért el, és az ötödik helyen lett döntős. S hogy igazán bizakodva várhassuk a csütörtököt: Gyurta Dániel (200 mell), Biczó Bence (200 pillangó) és Hosszú Katinka (200 vegyes) egyaránt a legjobb idővel lett finalista.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.