Fitparádé tizedszer, nyolcszoros Ms. Olympiával

Fitnesz- és fitneszmodell-versenyek gyönyörű hölgyekkel, viadalok testépítésben vagy éppen szkanderben erős urakkal, több mint ötven sportág a palettán.

2012. 10. 16. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még 2003-ban, a debreceni Főnix-csarnokban kezdődött, és az első öt rendezvénynek a hajdúsági megyeszékhely adott otthont, 2008-tól viszont már Budapest a házigazda, egészen pontosan a XII. kerülete. „Debrecenből indultunk, és a Hegyvidéken teljesedtünk ki” – utalt a kezdetekre a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján S. Buranits Ildikó promoter is, megjegyezve, hogy a Fitparádé (www.fitparade.hu) ma már egyértelműen Közép-Európa egyik legnagyobb kétnapos sportfesztiválja, színvonalas versenyekkel és bemutatókkal. „A fitmodellversenyünk az egyik legnívósabb a kontinensen, akik itt nyerni tudtak az elmúlt években, már mind világbajnokok vagy Arnold Classic-győztesek, és a profik között is eredményesek” – tette hozzá főszervező, akinek idén sikerült a zsűribe csábítania a csak a női testépítés Arnold Schwarzeneggereként emlegetett, nyolcszoros Ms. Olympia Lenda Murray-t. A sztárvendég ötvenéves korát meghazudtolva is tartja a formáját.

 

„Az Egyesült Államokban egy rendezvényen bátortalanul kerestem meg, tartva a visszautasítástól, de azonnal elfogadta az amerikai piachoz képest szerény ajánlatomat. Elárulta, hogy már hallott a Fitparádéról, nagyra értékeli, milyen sokat teszünk a fitnesz és a testépítés népszerűsítéséért, és azt mondta, ő is szeretne segíteni nekünk. Megjegyezte, tudta, hogy korábban sok világsztár megfordult már nálunk, és szinte kicsit neheztelt is, hogy őt eddig még nem hívtuk” – avatott be a kulisszatitkokba S. Buranits Ildikó.

A Hegyvidék Sportmax Központban szombaton és vasárnap több mint ötven sportág szerepel a programban, a fitnesz mellett a testépítés és a szkander mezőnye is igazán nívós, a versenyekre tizenkilenc országból érkeznek indulók. Többek között az Egyesült Államokból, Iránból és Kazahsztánból is, így a Fitparádé egyik idei szlogenje az „Európán túl”. A szombati programok főként a szépség és az ügyesség jegyében zajlanak, de a szervezők az ügyességi és az erősportoknak is teret adnak. Vasárnap pedig egyértelműen az erőé lesz a főszerep. A két nap során a sportcsarnokban lesz többek között küzdősport-bemutató, a fiataloknak táncverseny, a falakok kívül labdarúgótorna, bemutató jelleggel kosárlabda, vívás, íjászat és minigolf, az uszodában diákolimpiai úszóverseny, aquasakk és aquafitnesz.

 

 

„Nyilvánvalóan üzente van annak, hogy sportállamtitkárként hova látogatok el, és a Fitparádé szervezőinek lelkesedése meggyőzött, hogy nekem is itt a helyem. A kormány sportbarát, és szeretnénk, ha az országban minél több olyan rendezvény lenne, amivel népszerűsíthetjük a sportot, a sportolást. Célunk változtatni azon a rossz helyzeten, miszerint a hazai lakosság mindössze nyolc-kilenc százaléka végez heti rendszerességgel sporttevékenységet, miközben Európában az átlag harminc százalék körüli. Bőven van tehát tennivalónk, és mindenki, aki ebben az óriási munkában részt vesz, aki a magyar embereket az egészséges életmódra igyekszik nevelni, azokat támogatnunk kell” – mondta el a Fitparádé fővédnöke, Simicskó István sportállamtitkár.

 

 

A Fitparádéra, amelyhez wellness- és egészséges életmód-kiállítás is társul, a belépés kerületi lakosoknak, illetve 14 év alattiaknak és nyugdíjasoknak ingyenes. Másoknak a napijegy 1500 forintba kerül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.