Sportfesztivál és Grand Prix lesz Budaörsön

Szombaton reggeltől vasárnap hajnalig várja az érdeklődőket a harmadik alkalommal sorra kerülő budaörsi SportFest.

2013. 06. 05. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SportFest (www.budaorsisportfest.hu) programjait a sport és az egészséges életmód jegyében szervezi a WBPF Hungary és a Budaörsi Fiatalok (BUFI), Budaörs város kiemelt támogatásával. A rendezvényre szombaton 10 órától vasárnap hajnali 2 óráig várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat korhatár nélkül a település modern szabadidőközpontjába, amelynek bel- és külterületén egyaránt bőséges a programajánlat.

„Összességében elmondhatjuk, hogy több ezer négyzetméteren szervezünk bemutatókat és versenyeket, s a kültéri programokat illetően az elmúlt évhez képest jelentős előrelépés a négy strandröplabdapálya átadása, így természetesen a strandfoci és a strandröplabda sem hiányozhat a palettáról. A vezérlő elvünk a sokszínűség: szeretnénk bemutatni minél több olyan edzési lehetőséget, amelyekhez nem szükségesek drága sporteszközök. Az Aktív Expón rengeteg mozgásformát ki lehet próbálni, miközben például a küzdősport-bemutatók során félórás turnusokban váltják egymást a csoportok. A külső programokra bárki jöhet belépő váltása nélkül, és a sportcsarnokba is csak 1500 forintba kerül a jegy. Tartjuk magunkat ahhoz, hogy a sporteseményekre a belépőjegyek árai maradjanak a mozijegyek árai alatt” – mondta el a SportFest sajtótájékoztatóján Buranits Ildikó promóter, főszervező, egyúttal a WBPF testépítő és fitnesz világszövetség európai főtitkára.

Az élsport sem hiányzik a tavaly mintegy nyolcezer érdeklődőt vonzó SportFest kínálatából. Magyarországon első alkalommal kerül sor a WBPF Grand Prix versenyére, mégpedig – a junior és a masters korosztályra is gondolva – tizenkilenc kategóriában, 4000 dolláros összdíjazással. Testépítésben Japánból, Iránból, Koszovóból és Szerbiából is lesznek neves külföldi indulók, a 80 kg feletti súlycsoportokban azonban a hazai élmezőny is felveheti velük a versenyt. A fitmodellek versenyében lesz négy magassági kategória, Athletic Physique-ben kettő, és debütál nálunk a világszinten nemrég, a kijevi Eb-n elfogadott Sportmodell. Utóbbiban azok a hölgyek méretnek meg, akik izmosabbak a fitmodelleknél, de az Athletic Physique-ben indulók izomtömegeit nem érik el. A versenyek kísérő rendezvényét képező Aktív Expo sport- és egészséges életmód kiállítás, aktív sportzónákkal és kvízjátékokkal színesítve. A kiállítók folyamatos promóciós tevékenységgel, kóstolókkal, ajándékokkal várják a látogatókat. Az expón lesz fitnesztanácsadás, edzéstervkészítés, egészségügyi tanácsadás, és ugyanitt a világ- és Európa-bajnokokkal dedikálást és fotózást is szerveznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.