A babázás után megvan Kovács Ági következő célja

Három diplomája mellé a doktori képesítést is meg akarja szerezni a 2000-es sydney-i olimpia bajnoka, a világ- és Európa-bajnok úszónő, Kovács Ágnes.

TK
2013. 09. 11. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két évben legfőképpen kisfia, Gábor Dominik kötötte le a magyar úszósport közelmúltbeli sztárjának mindennapjait, akinek elmondása szerint gyermeke születése óta 180 fokban változott az élete, bár az otthoni babázás mellett is voltak „sportos” feladatai, mint például a tavalyi debreceni úszó-Eb PR-os vezetői posztja.

Idén a bajnoknő új kihívásokat megcélozva határozott úgy, hogy doktori fokozatot szerez a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán (TF).

„Mindig is szerepelt hosszú távú terveim között, hogy egyszer doktori képesítésem is legyen. Az élsport mellett számomra mindig is fontos volt a tanulás” – mondta el az MTI-nek Kovács Ágnes, aki első diplomáját Amerikában szerezte az Arizona State Universityn marketing–kommunikáció szakon, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett el másoddiplomás képzést közgazdász–szociológus szakon, illetve a TF-en jutott edzői képesítéshez. Angolul felsőfokon beszél, olaszból pedig középfokú nyelvvizsgája van.

„A doktori iskolába tavasszal jelentkeztem, nyár elején volt írásbeli és szóbeli felvételi, a jó hírt pedig, hogy felvételt nyertem, nyár közepén tudtam meg – mondta az MTI-nek. – A doktorihoz nem csupán a megadott kurzusokat kell elvégezni, hanem mellette számos publikációt kell írni, előadásokat tartani, illetve el kell készíteni a doktori disszertációt. Az én értekezésem címe: Élsportolók és média a társadalomban a 21. század elején Magyarországon.”

Kovács Ágnes számára a doktori képzés előadásai kedden kezdődtek el. A közeljövőben visszatérését tervezi a TF-re is, ahol 2009-től 2011-ig, egészen a szülésig az intézmény kommunikációs felelőse, illetve előadó tanára volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.