A Ferencvárosba igazolt a „fehér Pelé”

Buzsáky Ákos a labdarúgó-OTP Bank Ligában szereplő Ferencvárosban folytatja a pályafutását.

TK
2013. 09. 12. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub hivatalos honlapja csütörtökön arról számolt be, hogy mindenben megállapodott a hússzoros válogatott középpályással, aki – sajtóhírek szerint – egy plusz egy éves szerződést írt alá.

A 31 éves Buzsáky az MTK-ban kezdte pályafutását, majd 2002-ben a José Mourinho irányította FC Portohoz igazolt. A portugál sztárcsapat két klubnak, az Académicának és a Plymouth-nak is kölcsönadta a magyar futballistát, aki 2005-ben végleg az angol csapathoz került. A játékos azóta a szigetországban szerepelt, játszott a Queens Park Rangers (ahol a szurkolók a „fehér Pelé” becenévvel illették), a Portsmouth és a Barnsley együttesében is.

A Ferencváros hat fordulót követően a harmadik helyen áll a bajnokságban, és szombaton a negyedik Pápa otthonába látogat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.