A Margitszigeten is játszható az egyik legnépszerűbb mexikói fallabdajáték

Egy Magyarországon eddig még ismeretlen sportággal, a karizmával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

GM
2013. 09. 03. 23:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karizma az egyik legnépszerűbb mexikói fallabdajáték, amit ütőkkel és speciális gumilabdával játsszanak. A sportág leginkább a hagyományos fallabdához (squash) hasonlítható, ám ebben a játékban négy fal helyett csak hármat használnak.

A szervezők tájékoztatása szerint a Mexikói Carisma Szövetség saját befektetésként építtette fel a Palatinus strandfürdő területén az üvegkristályból álló két (egy szimpla és egy dupla) pályát, melyeknél a teljes szezon folyamán, október végéig képzett edző segíti az érdeklődőket. A magyar karizmabajnokság versenyeit szeptemberben rendezik meg, és ebben a hónapban minden szombaton amatőr érdeklődők próbálhatják ki magukat a pályákon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.