A tradíciók és a szellemiség is a birkózás mellett szól

Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke szerint több olyan érv is a birkózás olimpiai műsoron tartása mellett szól, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyniuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusán szavazóknak.

NT
2013. 09. 06. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi szövetség (FILA) vezető testületében is helyet foglaló Hegedűs úgy véli, a tradíciók vagy az, ahogyan az olimpiai szereplés veszélybe kerülése összehozta – legalábbis ebben a kérdésben – az egymással egyébként szemben álló országokat, bizonyítja a sportág fontosságát.

„A birkózás egyidős az emberiséggel, már az egyiptomiak is jól ismerték – mondta a 100. magyar olimpiai bajnoki címet szerző Hegedűs az MTI-nek. – Erő, tudás, kitartás és győzni akarás kell e nemes küzdelemhez, amely az olimpia egyik jelképe az ókortól kezdve.” A sportvezető hangsúlyozta, az ókorig, az akkori olimpiákig visszanyúló tradíciók elválaszthatatlanná teszik a birkózást az ötkarikás játékoktól, s nem szabad, hogy kitöröljék az olimpiák további történetéből.

A Buenos Airesben zajló NOB-kongresszus vasárnap választja ki a birkózás, a fallabda és a baseball/softball közül azt az egyet, amely 26. sportágként része lehet a 2020-as, s ezzel automatikusan a 2024-es nyári olimpia programjának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.