Az újpesti szurkolók bojkottálják a Fradi elleni meccset

Az újpesti ultracsoportok a szurkolói regisztráció intézménye ellen tüntetve távol maradnak a Ferencváros elleni fővárosi derbitől.

2013. 09. 16. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újpesti szurkolócsoportok nem lesznek ott a vasárnapi budapesti derbin, ahol a IV. kerületi csapatot a Ferencváros látja vendégül – értesült az MNO. A lilák szurkolói csoportjai az általuk diszkriminatívnak tartott szurkolói kártya, illetve szurkolói regisztráció miatt döntöttek úgy, hogy távol maradnak a Puskás Ferenc Stadionban megrendezendő mérkőzéstől. A vasárnapi összecsapásra csak regisztráció mellett váltható vendégjegy.

Érdekesség, hogy az újpesti futballcsapat vezetősége is szót emelt már korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által bevezetett ilyen irányú intézkedések ellen.

Több csapat szervezett szurkolói csoportjai is tiltakoznak az idén kötelezővé váló szurkolói regisztráció miatt, így például a Debrecen, a Diósgyőr, a Pécs és a Videoton ultrái is. A Ferencvárosnál már több éve csak szurkolói kártyával rendelkező drukkerek válthatnak jegyet a csapat hazai meccseire.

A lila-fehér klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 16.30-kor a Puskás Ferenc Stadionban kezdődő összecsapás előtt 13.30-kor találkoznak a vendég drukkerek a Szusza Ferenc Stadionnál. Onnan különbuszok viszik majd őket, amelyekre kizárólag érvényes belépő birtokában, az első ajtón lehet majd felszállni. A Puskás Ferenc Stadion területére kizárólag a szervezett utazásban részt vevőket engedik majd be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.