Bezárják a Honvéd-ultrák szektorát

Az UEFA döntése nyomán néhány hónapon belül másodszor is kispesti szurkolók nélkül árválkodik majd az úgynevezett északi kanyar.

GB
2013. 09. 10. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub kedden közleményben tudatta, hogy már a szombati, Mezőkövesd elleni mérkőzésre bezárja az állóhelyi Kispest-szektort, ahonnan az ultrák szoktak szurkolni. A többi szektorban pedig „minden olyan megnyilvánulás, amely az emberi normákkal nem egyeztethető össze, azonnali, határozott intézkedést von maga után”.

A Honvéd, amely áprilisban egy bajnoki találkozóra már bezárta a Kispest-szektort a sorozatos rendbontások miatt, azért hozta ezeket az intézkedéseket, mert az UEFA múlt heti döntése alapján a klubnak a soron következő két hazai nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie, továbbá 50 ezer eurós pénzbírságot is fizetnie kell.

A kontinentális szövetség a kispesti drukkereknek a szerb Vojvodina ellen lejátszott Európa-liga-találkozókon tapasztalt antiszemita és rasszista megnyilvánulásai miatt büntetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.