Csernus doktor is segíti a győri kosárlabdacsapatot

Pszichiáter és pszichológusok segítik a buszbalesetet szenvedett győri kosárlabdázók traumájának feldolgozását.

WL
2013. 09. 12. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Részben már igénybe veszünk terapeutákat a trauma feldolgozására: kórházban lévő játékosainkat naponta látogatják az intézmények által kirendelt pszichológusok, köszönöm a segítségüket a lelki sérülések feldolgozásában. A klub mellett is dolgozik majd pszichológus: pénteken egyeztetünk a Győri ETO-nál is tevékenykedő szakemberrel, Csernus Imrével – őt kértük meg, hogy segítsen nekünk. A játékosaink szeretnék folytatni, üzenni szeretnének elhunyt edzőiknek, Csernus doktornak viszont az ütemezést kell majd meghatároznia a visszatéréseknél” – mondta el a győriek klubelnöke.

Fűzy András hozzátette: „Mi sportklub vagyunk, ez a hivatásunk. A szurkolóink és a játékosaink csakis a kosárlabdázás folytatásával tudják feldolgozni azt a traumát és tragédiát, ami az elmúlt napokban ért minket. Ráadásul a magyar és a nemzetközi sportvilág is egyöntetűen mellénk állt, részvétével és segítségnyújtással. Derűs embereket vesztettünk, akiket rengetegen szerettek.”

„Nagyon erős a közösségünk: egyetlen játékosunk nem ült a buszon, mert őt elengedtük Amerikába, de szabadsága letelte előtt rohant vissza a lányokhoz és már naponta kétszer edz, egyelőre egyedül. A lábfejét elvesztő Natasa Kovacsevicset most hazaszállítják rehabilitációra Szerbiába, de már ő is jelezte, hogy néhány hét múlva az első útja ismét Győrbe vezet, mert látni akarja a társait, együtt lenni velünk” – jelezte Fűzy András.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.