Egek! 10 454 labdarúgó váltott most klubot

A FIFA összegzése szerint 10 454 játékos váltott klubot a nyári átigazolási időszakban 3,367 milliárd euró értékben, ami 29 százalékos növekedés az előző évhez képest.

BuL
2013. 09. 04. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deloitte könyvvizsgáló cég adatai alapján az öt európai élbajnokság – az angol, a spanyol, az olasz, a német és a francia – csapatai ebből 2,3 milliárd eurót „vállaltak”.

A FIFA jelentése kitér arra is, hogy a leggyakoribb „útvonal” a Spanyolország–Anglia volt. Összesen 38 futballistát 227 millió euróért szereztek meg szigetországi klubok a spanyol pontvadászatból.

Két meghatározó bajnokság zárta profittal a kevesebb mint három hónapos átigazolási időszakot, ugyanis az ismert adatok alapján a Primera División együttesei 110, míg a Serie A gárdái 12 millióval költöttek kevesebbet, mint amennyiért eladtak. Az angolok viszont 400 millió fonttal, míg a franciák és a németek 150, illetve 60 millió euróval vásároltak többért. Szakértők elemzése szerint a Premier League klubjainak vásárlási kedvét az új televíziós szerződés segítette elő, amely 8,5 milliárd eurós bevételt biztosít a csapatok számára az elkövetkezendő három évben.

A FIFA jelentése arról is említést tesz, hogy az átigazolások révén a menedzserek 169 millió eurót tehettek zsebre, ami 20 százalékos növekedést jelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.