Focisták tucatjait vették őrizetbe

A cseh játékosok minden bizonnyal sportfogadás miatt buktak le.

GB
2013. 09. 12. 5:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Isport.cz nevű internetes sportlap értesülését Jaroslav Ibehej rendőrségi szóvivő megerősítette a CTK cseh hírügynökségnek. A szóvivő hozzátette, hogy szerda hajnalban kezdték meg az akciót, amelyben lefoglalták a fellelhető bizonyítékokat.

A híradások szerint az őrizetbe vett játékosok között van – másod- és harmadosztályban játszó labdarúgók mellett – az első ligában szereplő FK Teplice három játékosa is. Az egyesület egy szóvivője a Cseh Rádiónak elmondta, hogy játékosaikat a Teplice stadionjában hallgatták ki a rendőrök.

A cseh labdarúgó-szövetség (FACR) nem kívánta kommentálni az őrizetbe vételek hírét, arra hivatkozva, hogy egyelőre nincs részletes információjuk arról, hogy mely csapatok és játékosok érintettek a bundabotrányban.

A hazai bundaügyekben korábban 42 ember került gyanúsítottként a nyomozók látókörébe, edző, valamint játékvezető is érintett volt. B. Istvánra korábban börtönt is kiszabtak, nemrégiben pedig megjelent az első magyar bundakönyv is. Bunda gyanúja vetült egyébként a 2006-os magyar–olaszra is, melyet a magyar válogatott 3–1-re megnyert. Várhidi Péter elmondta, nem lepődne meg, ha a gyanú bebizonyosodna.

A hazai fogadási botrány nyomozati szakasza során öt rákospalotai focista a klub egykori igazgatójára, a 2012. március 1-jén öngyilkosságot elkövető Kutasi Róbertre tett terhelő vallomást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.