Húszezer dollárt ajánlottak a vereségért az olimpiai ezüstérmesnek?

Meg akarták vesztegetni a döntő előtt a későbbi aranyérmes kubai Asley Gonzalezt a Rio de Janeiróban másfél hete befejeződött cselgáncs-világbajnokságon.

BL
2013. 09. 11. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Judoinfo.hu híradása szerint a 90 kilogrammos versenyző a kubai JIT című online sportmagazinnak elmondta: dollárezreket ajánlottak fel neki, ha elveszíti a grúz Varlam Liperteliani elleni finálét.

Gonzalezt először 15, aztán 20 ezer dolláros ajánlattal keresték meg, hogy adja át az aranyat riválisának, akit korábban a párizsi Grand Slam- és a floridai Grand Prix-versenyen is legyőzött. „Nem árulom pénzért az érmemet – közölte a tavalyi londoni olimpia ezüstérmese. – Az összeget egy mobiltelefon kijelzőjén mutatták nekem, de az elveimet sohasem adnám fel. Nem hagyhattam cserben az edzőmet, Justo Nodát, a népemet és a forradalmat sem.”

A 23 éves dzsúdós – aki a vb negyeddöntőjében a magyar Tóth Krisztiánt verte – intésekkel nyert a fináléban Liperteliani ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.