Jenei Imre: A románoknak áll a zászló

Jenei Imre volt román és magyar szövetségi kapitány kiegyensúlyozott mérkőzésre, parázs hangulatra és román győzelemre számít a román–magyar vb-selejtezőn.

BuL
2013. 09. 04. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 76 éves szakember a Maszol.ro romániai magyar hírportálnak nyilatkozott a péntek esti, bukaresti találkozóról. Elmondta, nagyon kiélezett mérkőzésre számít, hiszen mindkét válogatott szeretné megszerezni a csoportban a pótselejtezőt érő második helyet.

Jenei szerint a románoknak a meccsre kilátogató nézőhad ad majd olyan pluszt, amely szükséges a győzelemhez. A kérdésre, hogy román győzelemre számít-e, elmondta: „otthon játszanak, a hazai pálya ötvenezer néző előtt erősen tudja befolyásolni a játékot”.

Úton a magyar szurkolók: nézze meg az MNO videóját!

Egy bukaresti döntetlen esetén bármiféle vb-re jutási esélyről beszélni ostobaság és káros. Összekapirgáltuk a tényeket a válogatott vezetése számára.

 

A háttérről itt olvashat bővebben.

Arra, hogy mi billentheti az egyik vagy a másik oldalra az összecsapást, úgy reagált: nagyon sokat számít, hogy milyen napot fognak ki a csapatok, hiszen az erőviszonyokat tekintve kiegyensúlyozott a két válogatott által képviselt játékerő, talán a románok kicsit technikásabbak.

Úgy látja, hogy nagyon fontos lesz az első negyedóra, ugyanis a hazai támadások ekkor még a közönség adta lendületből is építkeznek, de ha a románok ezt nem tudják meglovagolni, akkor akár ellenük is fordulhatnak a nézők – véli Jenei Imre.

A volt szakvezető szerint a magyar válogatott védelme jelenleg nem a legmagabiztosabb, de Victor Piturca román szövetségi kapitány sem számíthat leggólerősebb csatáraira, így improvizálnia kell – olvasható a Maszol.ro oldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.