Kapuvári tragédia: pénteken búcsúztatják a klubigazgatót

Pénteken búcsúztatják Tapodi Pétert, jövő szombaton Fűzy Ákost, a hétvégén Kapuvárnál történt buszbaleset két halálos áldozatát.

KG
2013. 09. 12. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tapodi Péter klubigazgató hamvasztás előtti búcsúztatója pénteken 16 órakor lesz a győr-szabadhegyi köztemetőben. A hamvak elhelyezéséről a család a későbbiekben gondoskodik. Fűzy Ákos vezetőedző hamvasztás utáni temetésére jövő szombaton 14 órakor a pécsi köztemetőben kerül sor. Tudatták azt is, hogy Pápai Lajos győri püspök az elhunytak lelki üdvéért, a sérültek mielőbbi gyógyulásáért csütörtök este 18 órától misét mutat be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Szeptember 7-én, szombaton délután Kapuvár és Vitnyéd között ütközött össze egy személyautóval a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát a soproni mérkőzésre szállító autóbusz. A baleset helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházba szállítása után vesztette életét. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét; rajta kívül összesen hét sérültet ápolnak még kórházban.

A csapat egyetlen ép és egészséges tagja, Daniella Diamant, aki nem ült a buszon a baleset idején, szerdán már elkezdte az edzést. Fűzy András klubelnök szerdai közlése szerint csak a magyar és az Euroligában indul a csapat. Azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való részvételtől, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai és lelki állapotban.

Újabb egy évre a HAT-AGRO marad a győri női kosárlabdaklub névadó szponzora – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Fűzy András elnök. Mint mondta, tavaly kötöttek egy plusz egyéves szerződést a mezőgazdasági termékeket forgalmazó társasággal; ennek második üteméről már a csapatot a hét végén ért súlyos baleset előtt megállapodtak, de az arról szóló dokumentumokat a napokban írták alá. A szponzoráció mértékéről annyit mondott el az elnök: nyolc számjegyű összegről van szó, ami a csapat költségeinek 8-10 százalékát fedezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.