Két meccset zárt kapu mögött játszik a Honvéd

Soron következő két hazai nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie a Budapest Honvédnak az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében.

2013. 09. 05. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kispesti klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a testület a Vojvodina ellen lejátszott Európa-liga-találkozókon a magyar szurkolók részéről tapasztalt antiszemita, rasszista megnyilvánulások miatt rótta ki a büntetést. Az indoklás szerint a július 18-ai, idegenbeli meccsen a Honvéd drukkerei homofób és antiszemita viselkedést tanúsítottak, egy héttel később a hazai visszavágón „cigányok, cigányok” rigmussal gyalázták az ellenfél drukkereit, s ezt náci karlendítéssel tetézték.

A mostani ítélet ugyan egy meccsre szól, de a Honvédnak 2008-ból volt egy felfüggesztett zárt kapus büntetése, amely szintén életbe lépett. A klubnak mellékbüntetésként 50 ezer euró pénzbírságot is fizetnie kell. Közleményében a Honvéd leszögezi, megfontolja, „milyen más, az eddigieknél lényegesen keményebb intézkedésekkel tudja meggátolni a rasszista, antiszemita, antiroma, homofób, más nemzeteket gyalázó, a magyar múlt legsötétebb szakaszát idéző megnyilvánulásokat”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.