Magyar szurkolók és csendőrök csaptak össze Bukarestben

Összecsapott a csendőrökkel pénteken Bukarest történelmi belvárosában az esti labdarúgó világbajnoki-selejtezőre érkezett magyar szurkolók egy csoportja.

BuL
2013. 09. 06. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük.

A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről. Mint ismert, szurkolói provokációra már biztosan sor kerül a stadionon belül is este, ugyanis minden magyar ülőhelyen elhelyeztek egy kis román zászlót, illetve lecsökkentették a szektor méretét, hogy még több román foglalhasson helyet a stadionban.

A csendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet. A helyszínről származó információink szerint a felújított főutcán randalírozó szurkolókat a stadion mellé szállították.

Egy másik történet szerint román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd (Seschiz) környékén. „Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen” – mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő.

Bukarest központjában pedig egy, a csoporttól leszakadt magyar szurkolót vertek meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak – közölte a Mediafax hírügynökség.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.