Meg lehet-e lepni a Fradit a BL-selejtezőben?

A hétvégén eldől, hogy a címvédő Győri Audi ETO KC mellett szerepel-e másik magyar csapat a női kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

WL
2013. 09. 12. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házigazda FTC-Rail Cargo Hungaria az Érddel, a horvát Lokomotiva Zagrebbel, valamint a svájci Zuggal került egy selejtezőcsoportba. A népligeti négyes torna első helyezettje bekerül a BL legjobb 16 csapata közé. A második és harmadik helyezett a KEK-ben a 24 között folytathatja szereplését, míg a negyedik a KEK-ben a 24 közé jutásért játszik majd.

A torna nagy esélyese az FTC, amely a most zajló idényben, bajnoki mérkőzésen szenzációs játékkal legyőzte a hazai porondon négy éve és hét hónapja veretlen ETO-t. Az Érd és a két külföldi alakulat helyzetét nehezíti, hogy az Elek Gyula Arénában, saját fanatikus közönségük előtt kellene legyőznie a zöld-fehéreket.

A férfi EHF Kupában a Grundfos-Tatabánya tulajdonképpen nyeregben érezheti magát, hiszen a múlt héten 30–22-re nyert a belga Achilles Bocholt ellen. Amennyiben a szombati, idegenbeli visszavágót is sikerrel veszi a magyar csapat, a svéd Lugi HF vár majd rá. Az első meccset a skandináv gárda otthonában, Lundban rendezik október 12-én vagy 13-án.

A hétvége magyar érdekeltségű programja:
női BL-selejtező (Népliget, Elek Gyula Aréna):

szombat, elődöntő:
Érd–Zug (svájci) 15.00
FTC-Rail Cargo Hungaria – Lokomotiva Zagreb (horvát) 18.00

vasárnap:
a 3. helyért 14.00
döntő: 16.15

férfi EHF Kupa, 1. forduló (a 40 közé jutásért), visszavágó:
Achilles Bocholt (belga) – Grundfos-Tatabánya, szombat 20.15 (az első mérkőzésen: 22–30)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.