Minden segítséget megkap a Győr a tragédia után

Annyi bizonyos, hogy a csapat elindul az Euroligában, amely november 7-én rajtol el. Kölcsönjátékosokat fognak igazolni.

BL
2013. 09. 09. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fűzy András klubelnök a Digi Sport hétfői Reggeli Start című műsorában közölte, vasárnap két műtétet hajtottak végre, az egyiket a csapat gyúróján, Burdi Szabolcson, akinek az állapota kritikus, ezért mélyaltatásban van, a másikat pedig Kovács Krisztinán, aki várhatóan fel fog épülni.

Fűzy – aki a vezetőedző személyében unokatestvérét gyászolja – szerint a tavaly bajnok, idén pedig ezüstérmes klub segítséget kap a nemzetközi szövetségtől, és kölcsönjátékosokat fog igazolni, a hazai szövetség (MKOSZ) pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy minden segítséget meg kíván adni a győrieknek ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessenek a 2013/2014-es idényben. Annyi bizonyos, hogy a csapat elindul az Euroligában, amely november 7-én rajtol el.

A klub elnöke hétfő délután a távirati irodával azt közölte, hogy kedden közlik az orvosok az egyesülettel, milyen állapotban vannak, mikorra épülnek fel a csapat balesetet szenvedett tagjai. Fűzy András elmondta: ennek ismeretében kedden este ül össze a vezetőség, és dönt arról, hogy a közép-európai vagy a magyar ligában és az Euroligában induljon a most kezdődő évadban az együttes.

Az MKOSZ honlapjának hétfői híradása szerint a szövetség vezetősége és az UNI Győr klubvezetése abban állapodott meg, hogy szerdáig kidolgozzák azt a konstrukciót, amelyben a győri klub részt tud venni a 2013-14-es idény hazai és nemzetközi versenysorozataiban. Az MKOSZ elnöke, Szalay Ferenc hétfőn Győrben meglátogatta a sérülteket, és biztosította Fűzy Andrást, hogy a kialakult helyzetben, a gyász pillanataiban a szövetség minden segítséget meg kíván adni a sportszervezetnek.

A szombati balesetben egy személyautó ütközött össze a győrieket szállító busszal, Tapodi Péter a helyszínen belehalt sérüléseibe, Fűzy Ákos pedig a győri kórházban hunyt el. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának a lábát amputálni kellett.

Fűzy Ákos évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I.-et is megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a klub. Rátgéber Lászlót a válogatott másodedzőjeként is segítette.

Tapodi Péter korábban trénerként a Szolnokot bajnoki és Európa Kupa-ezüstéremre, továbbá Magyar Kupa-győzelemre vezette, majd Diósgyőrben a bajnokságban harmadik, a kupában második lett együttesével. Győrbe 2008-ban került, és eleinte edzőként, majd az utóbbi két évben klubigazgatóként dolgozott. A női válogatottnál Rátgéber László korábbi szövetségi kapitány mellett másodedző volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.