Nadal nagyon gyúr már október 6-ára

Rafael Nadal bízik benne, hogy heteken belül ismét vezetni fogja a férfi teniszezők világranglistáját.

BuL
2013. 09. 11. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol játékos erről a madridi repülőtéren beszélt az után, hogy győztesként tért haza New Yorkból, az amerikai nyílt bajnokságról, amelynek hétfői döntőjében négy játszmában nyert a világelső szerb Novak Đoković ellen. A mallorcai sztár 2010 után a második US Open-győzelmét és pályafutásának 13. Grand Slam-sikerét aratta, így az örökranglistán már csak a svájci Roger Federer (17) és Pete Sampras (14) előzi meg.

A 27 éves Nadal, aki idei 10. és pályafutása 60. tornagyőzelmét szerezte meg, éppen Đokovićot válthatja a rangsor élén, mivel tavaly térdsérülés miatt hét hónapot kihagyott, ennél fogva az év hátralévő időszakában már nincsenek „megvédendő” pontjai, s megelőzheti szerb riválisát, akinek 120 pontra apadt az előnye a spanyollal szemben.

A számítások szerint Nadal, aki ebben az idényben 63 mérkőzéséből hatvanat nyert meg, akár már az október 6-án kezdődő sanghaji tornán átveheti az éllovas pozíciót, ha a kínai viadalon bejut a legjobb nyolc közé.

„Karnyújtásnyira van a világelsőség, s hiszem, hogy pár héten belül meg is lesz. További célom pedig az, hogy ha megszereztem, meg is tartsam az első helyemet” – mondta Nadal, aki korábban már két ízben is vezette a világranglistát, először 2008 augusztusa és 2009 júliusa, majd 2010 júniusa és 2011 júliusa között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.