Nemzetközi szabványoknak is megfelelő baseballpálya lesz Óbudán

Az Óbudai Baseball és Softball Egyesület kedden mutatta be az első, nemzetközi szabványoknak is megfelelő budapesti baseballpályát a III. kerületi Aranyos utcában, ahol a legfőbb cél a utánpótláskorú játékosok képzése lesz.

2013. 09. 03. 21:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a klub a műemlékvédelmi területet a fővárosi önkormányzat segítségével kapta meg, a beépítést három ütemben tervezik, az első volt a most bemutatott pálya kialakítása. „Nagyon büszkék vagyunk erre a pályára, mert a környező országokban egyetlen ilyen sincs. Csak a sportág élmezőnyébe tartozó országok rendelkeznek ehhez hasonlóval” – mondta Morua Roberto, az egyesület magyar vezetője. A klub – amelynek most hatvan tagja van – elsősorban a saját nevelésű fiataloknak kíván lehetőséget biztosítani a sportolásra, s a vezetés szerint nagyjából 200-as taglétszámot kell elérniük ahhoz, hogy nemzetközi versenyeken indulhassanak el utánpótláskorú játékosaikkal.

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hétvégén dönt arról, hogy a baseball és a softball visszakerül-e az olimpia műsorára. Én abban bízom, hogy ez így lesz, és a mi mostani korosztályos csapatainkból egyes játékosok ott lesznek majd valamelyik ötkarikás játékokon” – tette hozzá Morua. A pálya kialakításához az egyesület csekély mértékű saját, valamint a gyerekek sportos életmódját és a sportág fejlődését segítő támogatók forrását használta fel, ugyanakkor rengeteg társadalmi munkára volt szükség a szervezéshez, tervezéshez és az építkezéshez. „A III. kerületi önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a sport és a tömegsport támogatását, így arról már megkezdtük a tárgyalásokat, hogy az óbudai baseballklubot a jövőben anyagilag is segítsük” – jelentette ki Puskás Péter, Óbuda alpolgármestere.

Az Óbudai Baseball és Softball Egyesület vezetése azért döntött a pálya megépítése mellett, mert biztosítani akarja a feltételeket, így a megfelelő játékteret a nemzetközi élmezőnyben való szerepléshez, emellett úgy gondolja, a minőségi sporttevékenység egyik legfőbb követelménye a megfelelő sportlétesítmény. Az egyesület a lánycsapatát is újraszervezi, a következő két ütemben létrejövő pályák a softballosoknak, valamint a 8–12 éves korosztálynak is játéklehetőséget biztosítanak majd. A pálya hivatalos megnyitója pénteken 16 órakor lesz, az első dobás az aznapi utánpótlástorna első mérkőzése előtt lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.