Óriási meglepetés a férfiaknál a US Openen

A címvédő brit Andy Murray három sima játszmában kikapott a svájci Stanislas Wawrinkától a US Openen.

LM
2013. 09. 06. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadik helyen kiemelt, idén wimbledoni bajnok játékos nagy meglepetésre megszorítani sem tudta kilencedikként rangsorolt riválisát, aki még bréklabdát sem engedélyezett neki, s 30-cal több nyerőt ütött nála. Wawrinka pályafutása első Grand Slam-elődöntőjére készülhet. Sir Sean Connery így némileg rossz szájízzel ülhetett át Dokovic mérkőzésére.

Bejutott viszont a legjobb négy közé az első kiemelt szerb Novak Dokovic, akinek ez sorozatban a 14. GS-tornája, amelyen az elődöntőbe került. A szerb teniszező az orosz Mihail Juzsnij ellen lépett pályára csütörtökön, s ugyan a harmadik szettet elvesztette, de összességében sima győzelmet aratott a játéknap esti mérkőzésén.

Férfi párosban már az elődöntőket rendezték, s meglepetésre az amerikai Bob Bryan, Mike Bryan testvérpár búcsúzott, miután három játszmában kikapott a Leander Paes, Radek Stepanek indiai, cseh kettőstől. Bryanék óriási bravúr kapujában álltak, ugyanis ők lehettek volna a második férfi kettős, amely egy évben megnyeri mind a négy Grand Slam-tornát. Ez eddig egyedül az ausztrál Ken McGregor, Frank Sedgman duónak sikerült 1951-ben.

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:
Dokovic (szerb, 1.)–Juzsnij (orosz, 21.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:0
Wawrinka (svájci, 9.)–Murray (brit, 3.) 6:4, 6:3, 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.