Óriási szenzációt pusmognak Räikkönenről

Sajtóértesülések szerint Kimi Räikkönen, a Forma–1-es Lotus csapat finn pilótája a Ferrarinál folytatja pályafutását, miután hétfőn, nem sokkal éjfél előtt aláírta szerződését az olasz istállóhoz.

BuL
2013. 09. 10. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BBC, illetve a Sport Bild is úgy tudja, hogy Räikkönen érkezését hamarosan hivatalosan is bejelenti a Ferrari, amely a brazil Felipe Massát cseréli le korábbi világbajnokára.

A 33 éves finn versenyző 2007 és 2009 között volt már a Ferrari pilótája, s rögtön első évében meg is nyerte a világbajnokságot, amivel továbbra is ő a Forma–1 legsikeresebb csapatának eddigi utolsó egyéni vb-győztese.

Räikkönen 2001-ben mutatkozott be a Forma–1-ben, 2002-től 2006-ig a McLarennél versenyzett, majd a Ferrarinál töltött három év után visszavonult, s ralizni kezdett. A száguldó cirkuszba tavaly tért vissza, s a Lotusszal a harmadik helyen végzett az egyéni pontversenyben. Jelenleg a negyedik helyen áll.

A finn a spanyol Fernando Alonso csapattársa lesz a következő szezonban, helyére pedig a német Nico Hülkenberg érkezik a Lotushoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.