Összeesett és meghalt egy fiatal a budapesti félmaratonin

Meghalt egy fiatal férfi a budapesti félmaratoni futóversenyen vasárnap – erősítette meg az MTI értesülését az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

WA
2013. 09. 08. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a budapesti félmaratonon a táv 20. kilométerénél a fiatalember hirtelen összeesett, és az azonnali orvosi segítség ellenére meghalt. A szervező BSI az esemény 13 ezer résztvevője nevében részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.

Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető versenyigazgatója megrendültségét fejezte ki a haláleset miatt. Az áldozatról többet nem közölt, csak annyit mondott, hogy családjával most veszik fel a kapcsolatot.

A mentőket a Dózsa György útnál riasztották a férfihoz. A fiatalembert sikertelenül próbálták újraéleszteni. A 28. Nike Budapest Félmaraton egészségügyi biztosításáért nem az Országos Mentőszolgálat felelt, őket csak ehhez az egy esethez riasztották – tette hozzá a sajtóügyeletes.

Az MTI tudósítója a mezőnyben azt is látta, ahogy a Margit híd közelében egy földön fekvő férfinak próbáltak segíteni, a célvonalnál pedig a verseny egyik részvevőjét hordágyon vitték el.

A versenyen a szervező Budapest Sportiroda közleménye szerint a 13 ezer résztvevő közül 7305 egyéni induló ért célba, a magyarokon kívül 65 ország 1600 versenyzője rajtolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.