Ötödször is Serena Williams örülhetett New Yorkban

A világranglista vezetője szeles időben verte Viktorija Azarenkát az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjében.

BL
2013. 09. 09. 4:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptember 26-án 32 éves Williams ezzel az ötödik US Open-győzelmét és pályafutásának 17. egyéni Grand Slam-diadalát aratta, és ő lett minden idők legidősebb egyéni US Open-bajnoka a nőknél. Sikeréért 2,6 millió dollárt kapott, és ezzel a női mezőnyben elsőként átlépte az 50 milliós kereseti határt.

A 2 óra 45 perces finálé a nagy szél miatt a vártnál kevesebb szép labdamenetet hozott, a tavaly is döntős Azarenka – aki három hete legyőzte legfőbb riválisát a cincinnati fináléban – végül nem tudta begyűjteni harmadik GS-serlegét az elmúlt két Australian Open megnyerése után. A New Yorkban vívott előző hat meccsén összesen 16 (!) játékot veszített Williams a második szettben kétszer sem tudta kiszerválni a győzelmet, majd a rövidítést 3:1-es vezetésről bukta el, ám a harmadik játszmában már gyengén adogató ellenfele fölé kerekedett.

„Ma nem nyújtottam a legjobbamat, de mégis győztem, ami fantasztikus. Ezzel együtt még nem tartok a legtöbb Grand Slamet nyerő Steffi Graf, Martina Navratilova és Chris Evert szintjén” – mondta Williams, míg Azarenka elismerte, amerikai riválisa végig kiegyensúlyozottabban játszott, ő pedig nem használta ki a lehetőségeit a fontos pillanatokban.

Eredmény:     
női egyes, döntő:
S. Williams (amerikai, 1.) – Azarenka (fehérorosz, 2.) 7:5, 6:7 (6-8), 6:1


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.