Román–magyar: 2800-an lesznek a vendégszektorban

A magyar labdarúgó-válogatott sorsdöntőnek ígérkező, bukaresti, Románia elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésére 2800 vendégszurkoló váltott jegyet.

BuL
2013. 09. 04. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a maximális, 5000 belépőt igényelte a meccsre, s augusztus 15-éig értékesíthette őket. Ezt a határidőt kétszer is kitolta, így végül 2800 jegy talált gazdára, azaz ennyi magyar szurkoló lehet jelen pénteken a Románia elleni találkozón, ugyanis a helyszínen már nem lehet jegyet venni a vendégszektorba. A Román Labdarúgó-szövetség kedden jelezte, nem adja el a román szurkolóknak a fennmaradt helyeket, hogy megelőzze a konfliktusokat. A vendéglátók telt házra, azaz ötvenezer nézőre számítanak.

A 2800 magyar drukker közel fele különvonattal utazik a román fővárosba. Az utazást a magát a magyar labdarúgó-válogatott hivatalos szurkolói csoportjának nevező Carpathian Brigade szervezte. A vonattal, amely csütörtökön 20.10-kor indul a Keleti pályaudvarról, 880 drukker utazik Budapestről, és további 250 szurkoló száll fel Brassóban. A tervek szerint ez a csoport pénteken 14.00-kor érkezik Bukarest egyik pályaudvarára, ahonnan buszokkal szállítják őket a stadionhoz.

Elindultak a buszosok: nézze meg az MNO videóját!

Felhívást intézett szerdán Victor Ponta román kormányfő hazája futballszurkolóihoz, hogy „adjanak leckét európai viselkedésmódból” a pénteki meccsen, és reményét fejezte ki, hogy nem lesznek soviniszta és idegengyűlölő megnyilvánulások a pénteki meccsen. Ponta a kormányülésen, annak első, a sajtó számára nyilvános részében beszélt a péntek esti mérkőzésről. A miniszterelnök szerint a román rendőrség és csendőrség készen áll, hogy a találkozóra a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, „törvényes és normális” keretek között kerüljön sor.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a „forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban” sem szabad arról megfeledkezni, hogy a Románia–Magyarország selejtezőmérkőzés elsősorban sportesemény, semmiképp sem háború. „Bukarestben a magyar válogatott mindent el fog követni azért, hogy sikerrel járjon a román Nemzeti Stadionban. Ehhez nagyon kell szurkolóink szívből jövő és szenvedélyes szurkolása, de még a tévénézők otthoni drukkolása is. E nélkül nehezebben sikerülhet a romániai győzelem, nehezebben érhetőek el céljaink. Ugyanakkor a válogatottal együtt arra kérjük a szurkolókat, a sportszerűség is legyen a magyar tábor jellemzője, ebben is múljuk fölül minden mérkőzésen ellenfelünket!” – olvasható a testület állásfoglalásában, amely külön kiemeli, „minden olyan megnyilvánulás – akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő, esetleg rasszista –, amely megszegné az UEFA és a FIFA zéró toleranciát hirdető szabályait, súlyosan sérthetik a magyar válogatott érdekeit, veszélyeztethetik céljait”.

A Románia–Magyarország találkozó pénteken 20.00 órakor kezdődik. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.