Storcz a smúzolásról és Janicsékról

Storcz Botond a remek magyar vb-szereplésről, megszűnő posztjáról és a lobbiérdekekről is kifejtette véleményét.

TK
2013. 09. 03. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Örülök, ha Baráth Etele azt nyilatkozta, hogy alighanem én leszek a jövőben is a válogatott vezetőedzője. Én is szívesen folytatnám az edzőkkel öt éve elkezdett eredményes munkát. A dolog azonban bonyolultabb, hiszen a főtitkár és a szakmai alelnök szakmai igazgatót jelöl majd, az természetesen én nem szeretnék lenni. Az új szakmai igazgató dönti majd el, ki lesz a kajak-kenu válogatott vezetőedzője, vagyis ő dönt a sorsomról” – mondta Storcz Botond.

„A mostani volt kapitányként életem legsikeresebb vébéje az elmúlt öt évben: hét érmet szereztünk olimpiai számokban, ezzel túlszárnyaltuk Londont, de azért persze az maradt a szívem csücske. Szövetségi kapitányként valóban Duisburg volt számomra az utolsó világverseny, a poszt megszűnik. Egy éve vetődött ez fel először, ma sem tudom, kik és milyen feladatkörben dolgoznak majd az újonnan kinevezendő szakmai igazgató alatt. Van bennem bizonytalanság, számít-e rám ilyen eredmények után a szövetség” – fűzte hozzá a versenyzőként háromszoros olimpiai bajnok szakvezető.

„Nyilvánvalóan van a változás mögött lobbiérdek, pozíciókeresés, kár tagadni, az élet így működik. A kérdés az, lobbik döntenek a szakmai igazgatóról vagy a szakmai tudása számít majd. A válogatott versenyzők edzői mindenesetre nem akarnak változást, szeretnék, ha maradnék, ez meg is lepett kicsit. Nem vagyok egy smúzolós, helyezkedős típus, az nem a valóm, nem szeretnék simulékony lenni – persze követtem el hibákat, makacs tudok lenni, ám csakis szakmai meggyőződésből” – vélte a távozó kapitány.

Storcz kitért a női kajak két ikonjára is: „Semmi esetre sem írnám még le Janics Natasát és Kovács Katalint, bár egyesben gyengébben mentek, de a párosuk egyszerűen bennragadt a rajtnál a sprintszámban, ami 200 méteren végzetes. Ők tisztában vannak a korukkal, reálisan látják a helyzetüket, és nagy sikernek gondolom az 500 méteres ezüstjüket. Bennük van az arany Rióban, csak figyelni kell rájuk, hogy ők már csak egy-egy számra koncentráljanak.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.