Tragédia után: döntöttek az indulásról a győriek

A magyar bajnokságban és az Euroligában részt vesz a HAT-AGRO UNI Győr, a Közép-európai Ligában viszont nem.

BL
2013. 09. 11. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fűzy András klubelnök elmondta: azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való részvételtől, mert a hétvégén történt baleset miatt a játékosok nincsenek megfelelő fizikai és lelki állapotban az induláshoz. A csapat egyetlen ép és egészséges tagja az amerikai Dannielle Diamant, aki nem ült a buszon a baleset idején. Ő szerdán már elkezdte az edzést.

A játékosok állapotáról szólva elmondta, a szerb Natasa Kovacevicre többé nem számíthatnak, a leghosszabb, körülbelül egyéves felépülési időt Tullner Evelinnek jósolják. A szezon végére tervezett visszavonulását már korábban bejelentő Kovács Krisztina, akinek legalább három hónapot kell lábadoznia, már jelezte, nem kíván visszatérni az együttesbe.

A többiek zömében két héten belül elkezdik a felkészülést, így az Euroliga november 7-ei rajtjára – azaz a címvédő Jekatyerinburg fogadására – készen állnak majd. Juniorcsapatukból felhozzák felnőtt együttesükbe Török Barbarát, mellette még kell igazolniuk egy-egy játékost.

Fűzy András szólt arról is, hogy a jövő hétvégén emléktornát rendeznek, amelyen pályára lép a PINKK Pécsi 424, az Uniqua-Euroleasing Sopron és a Szpartak Moszkva együttese. A torna bevételét a hétvégi balesetben elhunyt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző családjának megsegítésére ajánlják fel.

Szombaton a győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál összeütközött egy személyautóval. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházban hunyt el. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét, rajta kívül összesen hét sérültet ápolnak kórházban. Fűzy András a Duna TV hétfő esti Sportaréna című adásában közölte, hogy felébresztették a mélyaltatásból Burdi Szabolcsot, az együttes Szombathelyen kezelt gyúróját, akinek vélhetően sikerült átvészelnie a legkritikusabb időszakot.

A Győri Járásbíróság kedden szabadlábra helyezte azt a kapuvári férfit, aki a gyanú szerint a buszbalesetet okozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.