Tsonga, Haas és Bagdatisz az Arénában

Hatodik alkalommal kerül sor december 3-án a Tennis Classics elnevezésű gálára a Papp László Budapest Sportarénában.

TK
2013. 09. 10. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint a hat kiváló játékos közül ötöt még sosem láthatott a hazai közönség, csak a volt világelső, hétszeres Grand Slam-tornagyőztes Wilander szerepelt már Magyarországon, három évvel ezelőtt. A 49 éves svéd klasszis a gála nyitómérkőzésén az ausztrál Rafterrel csap össze, aki ugyancsak vezette az ATP-világranglistát. A szerva-röpte stílusáról ismert, 40 esztendős játékos 1997-ben és 1998-ban nyert US Opent, 1999-ben pedig tagja volt a Davis Kupa-győztes válogatottnak.

A jelenlegi élteniszezők négyes tornán küzdenek meg a magyar fővárosban, az elődöntőkben alulmaradt két játékos páros bemutatót tart a két „szeniorral”, ezt követi majd 20 órakor a finálé.

Az aktuális világranglistán Ferrer áll a legjobban, a 31 éves és mostanáig 20 tornagyőzelmet aratott, az idei Roland Garroson döntős spanyol a negyedik helyet foglalja el, de júliusban harmadik is volt.

Mögötte négy hellyel Tsonga következik, a francia közönségkedvenc 2008-ban döntőt vívott az Australian Openen, és eddig tíz versenyen nem talált legyőzőre. A térdsérülés miatt két hónapja nem versenyző, 28 éves sztár várhatóan jövő héten, Metzben tér vissza.

A 35 éves Haas most „csak” 13. a rangsorban, ám 2002-ben a második helyen is állt. A pályafutása során sérülései és műtétei miatt sokat kihagyott német játékos minden Grand Slam-tornán szerepelt már negyeddöntőben, és összesen 14 ATP-tornán diadalmaskodott.

A ciprusi Bagdatisz jelenleg 48. a világranglistán, de 2006-ban – amikor bejutott az Australian Open fináléjába – volt nyolcadik is. A showmannek sem utolsó, 28 éves játékos négy tornagyőzelemnél tart.

A belépők elővételben már kaphatók a Tennis Classicsre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.