Új dologgal ismerkedett meg a Fradi a hétvégén

A Fradi női kéziseit irányító Elek Gábor nagyon sajnálja Triscsuk sérülését, amit csapata ellen szenvedett el az Érd játékosa, de a tréner kizárja a szándékosságot.

TK
2013. 09. 16. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon sajnáljuk Triscsuk sérülését, ám a kézilabdában benne vannak az ilyen esetek, mindenesetre mielőbbi gyógyulást kívánunk az érdi játékosnak. Tomori Zsuzsi egyik specialitása, hogy talpról remekül lő, kezének túllendülésében mindenfajta szándékosság kizárható. Nem tudom, miért kellett ilyen szintre elvinni a feszültséget az érdiek edzőjének, aki szerint rájuk a küzdő és szimpatikus vesztes szerepét osztották ki. Egyet tudok, ha volt szerep, az biztos nem a sportszerű vesztes szerepe volt a részükről. Tudjuk és érezzük, hogy az érdiek immár nagyon ránk fenik a fogukat: nagyon jól játszó Érddel találkoztunk, de mi most ennyivel jobbak vagyunk, hosszabb a kispadunk, ami meglátszik a végjátékon is” – értékelte a hétvégét Elek Gábor.

„Új dologgal ismerkedtünk ezen a hétvégén, amit úgy hívnak: kötelező győzelem. Hogy az esélyesség édes terhe volna ez? A játékosaim aligha gondolták édesnek. A fejlődés újabb szakasza, hogy most már nem a surranópályán jövünk föl, hanem van nevünk és vannak esélyeink. A BL-selejtezőbeli meccseinket, a két rossz első félidőt az esélyesség terhének tanulásával magyarázom. Nem voltunk jók ezen a hétvégén, de még messze a csúcsforma” – fűzte hozzá.

Értékelte játékosait is: „Szikora Melinda kapus, Zácsik Szandra, Tomori Zsuzsa és Szarka Adrienn játéka emelhető ki ezen a tornán, valamint Laura Steinbach, aki kezd beilleszkedni a Fradiba. Tavalyi súlyos sérültjeink közül Zácsik százszázalékosan rendbejött, sőt a védekezése miatt még jobb is, mint újkorában. Nerea Pena esetében még várat magára a csúcsforma.”

Arccsont- és szemsérüléssel kezelik Triscsuk Krisztinát, az Érd válogatott kézilabdázóját, akit kórházba szállítottak és a klub hétfői tájékoztatása szerint éjjelre benntartották. (MTI)

„Erősebbnek gondolom az idei BL-csoportunkat a tavalyinál, a lengyeleket egyelőre kevéssé ismerem még, de a Podgorica lövőerőben nagyot fejlődött. A BL-csoport nyerhető, de sok veszélyt rejt magában. Hogy idén is inkább magyar bajnokságot nyernék-e, mint BL-döntőt játszanék? Utópisztikus kérdés volt és marad egyelőre, de a válaszom: igen, idén is. Viszont egy BL-győzelemre már nem ugyanezt válaszolnám” – latolgatta a folytatást a Ferencváros vezetőedzője.

„Most a magyar bajnokság a legerősebb a világon, másutt aligha vív két-három ennyire kiemelkedő csapat az élen. Nagyon izgalmas magyar női bajnokság kerekedhet az idén, miután a Fradi az elején felborította a papírformát és a nagyrészt magyar válogatott legyőzte a nagyrészt világválogatott győrieket. Mindez emeli a magyar liga színvonalát, főleg, hogy üldözőként az Érd is fel akar idén zárkózni” – mondta a sportág első embere.

Vetési beszélt a válogatottról és a beteg norvég kapitányról is: „Megtörtént a transzplantáció, Karl Erik Böhn gyógyul, ami hosszú folyamat lesz. Számára most arra kell koncentrálni, ezt meg is beszéltük. Reméljük, hamarosan kijöhet a sterilszobából és láthatja a helyszínen a lányokat játszani. Hogy hiányzik a vb-arany Görbiczék gyűjteményéből? Oda kell menni és megpróbálni, nem rossz a sorsolásunk, ráadásul Újvidéken játszunk.”

Szóba került a női kézilabda BL Final Four bevezetésének esélye: „Azért van három magyar pályázat a női Final Fourra, mert mindenki a maga útját járta. Az egyiket nem ismerjük, a másikat igen, a harmadikkal a szövetség összefogott, ott vagyunk a Hungarofest pályázata mögött, olyannyira, hogy a Papp László Sportarénában már a lehetséges időpontokat is lefoglaltuk. A női Final Four valahol a mi kezdeményezésünk, erre a magyar szövetség már korábban is csinált üzleti tervet. A női kézilabda budapesti ünnepét tervezzük.”

Vetési hozzátette: „Nagy esélye van, hogy az EHF a Final Four bevezetése mellett dönt pénteken, nagyobb annál, mint hogy nem lesz Final Four, de azért 90 százalékosnak még nem mondanám a szándékot. Ennek a négyes végső tornának ugyanis ki kell termelnie majd a pénzdíjakat, fedezni az utazási költségeket – az üzleti perspektíva dönt majd. Ellenfelünk Ljubljana, nem ismerjük a pályázatukat, kicsivel nagyobb a csarnokuk, de a saját BL-meccseikre sem tudják azt megtölteni, pedig ingyen engedik be a nézőket – nagyobb sanszunk van nézővonzásban a szlovénoknál.”

A-csoport: Győri Audi ETO KC, Thüringer HC (német), Hypo NÖ (osztrák), Baia Mare (romániai)

B-csoport: Buducsnoszt (montenegrói), Midtjylland (dán), Lublin (lengyel), FTC-Rail Cargo Hungaria
C-csoport:
Krim Ljubljana (szlovén), Metz (francia), Sävehof (svéd), HC Leipzig (német)
D-csoport: Larvik (norvég), Balonmano Bera Bera (spanyol), Podravka Koprivnica (horvát), Vardar Szkopje (macedón)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.