Üzent a magyaroknak a román elnök: Testvérek vagyunk!

Telt házas stadionra és legalább egygólos román győzelemre számít a román Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke.

KG
2013. 09. 03. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az lenne a normális, ha mi jutunk tovább, erősebb bajnokságunk van, mint Magyarországnak, jobb játékosaink, még a stadionunk is szebb és a gyep is új” – jelentette ki Dragomir keddi sajtóértekezletén. Szerinte nem hátrány, hogy a román játékosok alacsonyabbak. „Miért, Hagi egy nyárfa?\" – példálózott a PLF elnöke.

Úgy vélekedett, ha 200 ezer hely lenne a Nemzeti Arénában, az is megtelne pénteken, de ha a román válogatottnak nem sikerül nyernie Magyarország ellen, akkor a Törökország elleni jövő keddi meccsen szerinte félig sem fog megtelni a bukaresti stadion. Hozzátette, nem tart az esetleges incidensektől a pénteki találkozón.

„Mi a magyarok testvérei vagyunk: ha évszázadokon keresztül jól megértettük egymást ebben a térségben, miért ne tudnánk kijönni egymással néhány tíz percig?” – tette hozzá.

A román–magyar vb-selejtező miatt pénteken és szombaton megerősített ügyeletet tart a bukaresti magyar konzulátus.

 

Győzelemre készül a sorsdöntőnek ígérkező mérkőzésen a magyar válogatott is. A román kapitány pszichés nyomásról beszélt.

A Prosport.ro portál kedd délelőtti tudósítása szerint még 11 ezer jegy maradt a pénteki mérkőzésre (kezdés: 20.00), és nem kétséges, hogy ezek is gazdára találnak, hiszen csaknem ugyanennyi belépő fogyott el az utóbbi 24 órában.

A lap szerint a magyar szurkolóknak fenntartott ötezer jegyből csak kétezer fogyott el, de a Román Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy nem adja el a román szurkolóknak ezeket a helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat.

A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.