Vb-selejtezők: tíz válogatott már páholyban érezheti magát

Az argentin labdarúgó-válogatott 5–2-re győzött Paraguayban, így a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül kijutott a jövő évi brazíliai világbajnokságra.

TK
2013. 09. 11. 7:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin együttes az első továbbjutó – a házigazda és így a selejtezők alól mentesülő Brazília mellett – a dél-amerikai zónából. A vendégektől Lionel Messi kétszer volt eredményes, mindkét alkalommal büntetőből. A játéknapon a kolumbiaiak is továbbléphettek volna, azonban 2–0-ra kikaptak Uruguayban.

Dél-amerikai vb-selejtezők:
Paraguay–Argentína 2–5 (1–2)
Uruguay–Kolumbia 2–0 (0–0)
Bolívia–Ecuador 1–1 (0–0)
Venezuela–Peru 3–2 (1–1)

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Argentína 29 pont/14 mérkőzés, 2. Kolumbia 26/14, 3. Chile 24/14, 4. Ecuador 22/14 (18–14), 5. Uruguay 22/14 (22–22), 6. Venezuela 19/15, 7. Peru 14/14, 8. Bolívia 11/15 (16–29), 9. Paraguay 11/14 (15–28)

A dél-amerikai selejtezősorozat első négy helyezettje kijut a vb-re, míg az ötödik pótselejtezőt játszik az ázsiai selejtezősorozat ötödik helyezettjével.

A biztos résztvevők eddig: Ausztrália, Irán, Japán, Koreai Köztársaság, Brazília (házigazda), Argentína, Hollandia, Olaszország, Egyesült Államok, Costa Rica.

Az olasz csapattól elszenvedett keddi vereség után lemondott posztjáról Michal Bilek, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. „Addig mindenképpen maradni akartam, amíg volt esély a világbajnoki kvalifikációra, ám a mai mérkőzés után már nem maradt. Felajánlottam a lemondásom, a szövetség elnöke pedig dönt róla” – jelentette ki a Torinóban rendezett selejtezőt követően a 48 éves szakvezető.

A csehek már eddig sem szerepeltek jól a mostani sorozatban, az elmúlt öt nap azonban megpecsételte sorsukat, mivel a keddi, olaszországi kudarcot megelőzően múlt pénteken hazai pályán kaptak ki az örményektől. A magyar csapattal augusztusban barátságos meccsen 1-1-et elért cseh válogatott két fordulóval a selejtező vége előtt negyedik helyen áll a csoportjában, a második bolgárok négy, míg a harmadik dánok három ponttal előzik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.